24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 25.04.2023 16:55 | Son Güncelleme: 25.04.2023 17:33

Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo

Yaklaşık 400 bin kilometrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye'nin yarısından büyük bir alanı kaplayan Karoo, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en gözde doğa turizmi merkezlerinden biri olma özelliği taşıyor
Kaynak: AA
Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo - Resim: 1

Yerel dilde susuzluk anlamına gelen Karoo yarı çölü, su kaynaklarının kıtlığından dolayı yerleşimin çok seyrek olduğu bir bölge olmasının yanı sıra kendine özgü dingin, huzurlu ve mistik atmosferiyle başta sanatçılar olmak üzere, Güney Afrikalı beyazların ve Batılı turistlerin gözde tatil mekanları arasında yer alıyor.

Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo - Resim: 2

Güney Afrika'nın orta ve batı kısımlarında bulunan Karoo, yaklaşık 400 bin kilometrelik yüz ölçümüyle ülkenin kabaca üçte birini kaplıyor. Bu aynı zamanda Türkiye yüz ölçümünün yarısından büyük bir alana denk geliyor.

Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo - Resim: 3

Karoo'yu deneyimlemek isteyenler için çok sayıda alternatif rota mevcut. Cape Town'dan Johannesburg'a N1 kara yolu üzerinden yapılan yolculuğun yaklaşık 650 kilometresi, N9 kara yolu rotasında ise 800 kilometresi Karoo'dan geçiyor. Graaff-Reinet, Büyük Karoo Ulusal Parkı, Issızlık Vadisi, Nieu-Bethesda gibi Karoo'nun en çok tercih edilen yerleri N9 rotası üzerinde yer alıyor.

Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo - Resim: 4

Yakın zamanda bölgede kaya gazı bulunmasıyla enerji şirketleri ile yerel halkın ve çevrecilerin mücadelesine sahne olan Graaff Reinet'de bulunan Fosil Müzesi, ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. IZIKO Güney Afrika Müzeleri'nden edinilen bilgiye göre Karoo bölgesi, nesli on milyonlarca yıl önce tükenmiş memeli benzeri sürüngen türlerin fosillerinden oluşan zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.