20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.01.2023 04:30 | Son Güncelleme: 27.01.2023 04:31

Haftanın kültür sanat önerileri ( 27 Ocak 2 Şubat)

Oksijen'den 27 Ocak-2 Şubat haftası için müzik ve kültür sanat önerileri...
Haftanın kültür sanat önerileri ( 27 Ocak 2 Şubat)

Süreyya’da oda müziği

Ludus Ensemble, 30 Ocak’ta Kadıköy Belediye’si Süreyya Operası Sahnesi’nde vereceği konserde müzikseverlerle buluşuyor. Topluluk, oda müziği repertuvarının önemli yaylı dörtlülerinden iki eser seslendirmeye hazırlanıyor.

Bellek bize ne yapar?

Göçün toplumsal bellek üzerindeki etkileri ve insan doğası üzerinde yaptığı tahribatı üç farklı toplumun fertleri üzerinden anlatan Gabriel’in Düşü, geniş oyuncu kadrosuyla 2 Şubat’ta Moda Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Bir caz gecesi

Django Reinhardt’ın yarattığı müzik tarzından esinlenen, Manuş-u Âlâ Caz Topluluğu, 27 Ocak’ta Yeldeğirmeni Sanat Kadıköy Belediyesi’nde dinleyicisiyle bir araya geliyor.

Dede Efendi anılıyor

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri 29 Ocak’ta, Doğumunun 245. Yılında Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi konseri ile devam ediyor.

Medeniyet dediğin nasıl bir şey?

Semaver Kumpanya, Friedrich Dürrenmatt’ın yazdığı, Yavuz Pekman’ın uyarladığı Herkül ve Augias’ın Ahırı–Medeniyetin Bokla İmtihanı ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Oyun, 27 Ocak’ta Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşuyor.

Yer altından mesaj var

Elif Ongan Tekçe’nin yazdığı ve tek kişilik performans sergilediği Nasıl Bilirdiniz?, 27 Ocak’ta Koma Sahnesi’ne konuk oluyor. Oyunda, hayatta fark edilmeyen bir kadın yeraltında sessiz uyuyan ölülerin yer üstünde yeniden konuşulması için onların hikayelerini seyirciye anlatıyor.

Vera koma’da

Bugüne kadar yüksek sesli sahne şovları ile bilinen Vera, kurulduğundan bugüne ilk kez dinleyicileriyle sakin bir konseptte buluşuyor. Vera, uzun bir aradan sonra konserlerine 28 Ocak’ta Koma Sahnesi’nde başlıyor.

Sahnede tek başına

Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri duygu, mantık ve deneyimlerinin oyunun kurallarıyla çatışıp çelişmesinin merkezine davet ediyor. Olcay Yusufoğlu’nun tek kişilik performansıyla oyun, 1 Şubat’ta Kültüral Performing Arts’ta seyirci karşısına çıkıyor.

Rusya’dan sevgiler

Şarkılarında Rus toplumunun akut sorunlarını anlatırken kullandığı yumuşak ve tiz sesiyle dikkat çeken, sosyal medyada yayınladığı ironik şarkılarla popüler olan Monetochka, 1 Şubat’ta IF Performance Hall Beşiktaş’a geliyor.

Neyzen Tevfik, ne halt ettin yine sen?
İşin gücün hokkabazlıkla düzen.
Seni sevenlere çok selam bizden,
Başucunda duran ben Kur’an idim.

Serserinim, düştüm aşkınla meye,
Nasıl girdin elimdeki şu neye?
Hem seversin beni Neyzen’im deye,
Hem de sarhoş diye destan edersin!