26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.03.2022 04:30 | Son Güncelleme: 08.04.2022 20:48

İstanbul Film Festivali bomba gibi dönüyor

Rabiye Kurnaz, George W. Bush’a Karşı
Rabiye Kurnaz, George W. Bush’a Karşı

Muammer Brav

Pandeminin en çok etkilediği kesimlerden biri olan sinemaseverlere müjde! İstanbul Film Festivali geri dönüyor. Hem de bomba gibi. İki yıldır çevrimiçi gösterimler veya küçültülmüş bir programla yola devam eden festivalimiz, nisan ayımızı şenliğe çevirecek yine, yeniden.

8-19 Nisan’da düzenlenecek 41’inci festival ; 12 günde, 14 bölümde, 43 ülkeden, 164 yönetmenin filmleriyle buluşturacak bizleri. Film gösterimlerinin yanı sıra yönetmen ve oyuncu katılımıyla gerçekleşecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de, festivali daha renkli kılacak. Gösterimlere bu yıl iki yakada yedi salon ev sahipliği yapacak: Beyoğlu’nda Atlas 1948, Beyoğlu ve Pera Müzesi; Nişantaşı’nda CineWAM City’s 3 ve 7. Salon; Kadıköy’de Kadıköy ve Sinematek.

7 Nisan’da gerçekleşecek açılış töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Meral Çetinkaya ve Gülsen Tuncer’e bu törende Onur Ödülü verilecek. Açılış filmiyse, Berlin Film Festivali’nde gösterilen ve en iyi senaryo ve Meltem Kaptan’a en iyi oyuncu ödülü getiren Rabiye Kurnaz, George W. Bush’a Karşı olacak. Sinemaseverlerin yolunu merakla beklediği film, festivalin ilerleyen günlerinde de gösterilecek.

Biletler 1 Nisan’da

Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde 10 film yarışacak. Jüri başkanlığını, tüm filmlerini festival sayesinde izlediğimiz Norveçli yönetmen Bent Hamer üstlenecek. Hamer’ın uzun bir aradan sonra yönettiği filmi The Middle Man de festival programında yer alıyor. Yarışmada Türkiye’yi Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş’un son filmi Birlikte Öleceğiz temsil edecek.

Ulusal Yarışma’nın jüri başkanı ise Onur Ünlü. 12 filmin yarışacağı bölümde yer alan filmlerden beşi, yönetmenlerinin ilk uzun metrajı. Antalya’da ilk gösterimlerini yapan Zuhal, Kerr ve Birlikte Öleceğiz de İstanbul’daki ilk gösterimlerini festivalde yapacak.

Bilet satışının 1 Nisan Cuma gününden itibaren passo.com.tr üzerinden başlayacağını hatırlatalım. Aynı gün yayımlanacak sayımızda, 135 uzun, 22 kısa metraj filmden yapacağımız seçimlerle işinizi biraz daha kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Filmlerle ilgili ayrıntılar ve seans bilgilerine İKSV’nin film.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.