08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 23.10.2023 09:02 | Son Güncelleme: 23.10.2023 09:54

Martin Scorsese'nin 13 yıllık rekoru Dolunay Katilleri ile kırıldı

Yıldızlarla dolu suç destanı Dolunay Katilleri ABD'deki ilk hafta sonunda 23 milyon dolar gişe hasılatıyla usta yönetmen Martin Scorsese'nin 2010'da bu yana en iyi açılış rakamına imza attı. Haftanın lideri ise yine Taylor Swift: The Eras Tour oldu
Martin Scorsese'nin 13 yıllık rekoru Dolunay Katilleri ile kırıldı - Resim: 1

10. Dehşetin Yüzü 2
887 bin dolar

Konusu:

1956 Fransa'sında geçiyor. Bir rahip, manastırında gizemli bir şekilde öldürülür. Bu olay, Rahibe Irene'i (Taissa Farmiga) manastıra geri çağırır. Irene, manastırda Valak adında şeytani bir ruhun varlığını keşfeder. Valak, manastırda yaşayan bir grup çocuğu ele geçirmeye çalışır. Irene, Valak'ı durdurmak ve çocukları kurtarmak için bir grup insanla birlikte mücadele eder. Olaylar ilk filmdeki olayların bir devamı niteliğindedir. Rahibe Irene'in Valak'ı ilk kez karşılaştığı manastırda geçen film, Valak'ın daha da güçlü bir şekilde geri dönmesini konu alıyor.

Martin Scorsese'nin 13 yıllık rekoru Dolunay Katilleri ile kırıldı - Resim: 2

9. The Blind
1 milyon dolar

Konusu:

1960'lı yıllarda Amerika'nın Güney eyaletlerinde, bir adam geçmişinin utancıyla mücadele ederken kendi alkol bağımlılığı ve karmaşık aile ilişkileriyle başa çıkmaya çalışırken, bir eş ve baba olarak hayatını sürdürür.

Martin Scorsese'nin 13 yıllık rekoru Dolunay Katilleri ile kırıldı - Resim: 3

8. Venedik'te Cinayet

1.1 milyon dolar

Konusu:

Film, artık emeklilik hayatı yaşayan Hercule Poirot'nun, Venedik'te çok da gönlünden geçerek katılmadığı bir spiritüel seansta katılımcılardan birinin öldürülmesi sonrası dedektiflik günlerine geri dönmesini konu ediniyor.

Martin Scorsese'nin 13 yıllık rekoru Dolunay Katilleri ile kırıldı - Resim: 4

7. Yaratıcı
2.6 milyon dolar

Konusu:

Yaratıcı, insanlar ile yapay zeka güçleri arasındaki savaşa odaklanıyor. İnsan ırkı ile yapay zeka güçleri arasında bir savaş başlamak üzeredir. Bu süreçte karısının ortadan kaybolmasının yasını tutan eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua, gelişmiş yapay zeka Yaratıcı ve onun yakalanması zor mimarını bulup öldürmek için görevlendirilir. Seçkin ajanlardan oluşan ekibi ile birlikte Joshua, yapay zekanın işgal ettiği karanlık dünyanın kalbine doğru bir yolculuk gerçekleştirir.