17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.04.2024 20:51 | Son Güncelleme: 06.04.2024 21:13

Nuri Alço hastaneye kaldırıldı

Eskişehir'deki evinde fenalaşan sinema oyuncusu Nuri Alço hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren Alço'nun bilincinin açık, genel durumunun da iyi olduğu açıklandı
Nuri Alço hastaneye kaldırıldı

Sinema oyuncusu Nuri Alço beyne pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Eskişehir'de Acıbadem Hastanesi'ne bulantı ve halsizlik şikayetleri ile başvuran Alço yoğun bakım servisine alındı. Hastaneden yapılan açıklamada, 73 yaşındaki oyuncunun genel durumunun iyi, bilincinin de açık olduğu belirtildi. 

Nuri Alço kimdir?

26 Nisan 1951 tarihinde Bulgaristan'da doğan Nuri Alço, 1969 yılında Türkiye'ye geldi. Bankacılık ve ilaç mümessilliği yapan Alço, Eskişehir’de Altay Spor Kulübü’nde ve Ordu Millî Takımı’nda profesyonel olarak voleybol oynadı. Ses ve Hayat dergilerinin seçmelerine katılan ve dereceye giren Alço, ilaç mümessilliğini bırakıp İstanbul'a geldi. Gazetelerin fotoromanlarında yer alan ve mankenlik yapan Alço, 1977 yılında 'Ah Bu Ne Dünya' filmiyle Yeşilçam´a geçti. Yeşilçam'da genellikle kötü adam rollerini canlandıran oyuncu, 100'ün üzerinde sinema filmi ve dizide yer aldı.