29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 31.03.2022 19:18 | Son Güncelleme: 31.03.2022 20:53

Oksijen'den İstanbul rehberi: 1 Nisan Cuma günü için öneriler

Hafta sonunun gelmesini beklemeden, cuma dışarı çıkmak veya kendine vakit ayırmak isteyenler... İşte Oksijen'den sizin için tiyatro, stand-up, mekan, podcast ve dizi önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 1 Nisan Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan stand-up ve tiyatro önerileri

Yasemin Şefik’ten Bir Nevi Barbarella

Yeni stand-up oyunuyla yeniden sahnelerde göreceğimiz Yasemin Şefik, 70’li yılların kült bilim-kurgu filmi Barbarella'dan esinlendiği gösterisinin prömiyerini 1 Nisan’da BKM Mutfak’ta yapıyor. Aşk ve gelecek üzerine yeni yollar arayacağınız Bir Nevi Barbarella bol kahkaha ve Şefik’in samimi sohbetiyle başlıyor!

Sır

Bir aile yemeğinde yükselen tansiyonla beraber ortaya çıkan sırları irdeleyeceğiniz Sır adlı tek perdelik oyunda dram ve durum komedisini beraber deneyimleyeceksiniz. Pinhani’nin tanıdık şarkılarıyla farklı bir atmosfer sunan oyunda Tayanç Ayaydın, Emel Gölçelen, Anıl Çelik, Tolga Güleç ve Şeyma Gökçe Cengiz rol alıyor. Ahmet Kazanbal’ın yönettiği oyun 1 Nisan’da Zorlu PSM’de sahneleniyor. 

Memet Özer'den mekan önerileri

Overdose

Şehrin yeni sağlıklı mekanı. İçinde SPA da bulunan bir merkez. Her damağa göre farklı seçenekler mevcut. Havalarda güzelleşmişken bahçesinin keyfini çıkarmak için ideal bir cuma öğle yemeği mekanı.

Beca Akaretler

Lucca eski ekibinin çok yeni mekanı. Cuma akşamı tanıdık yüzler görmek, leziz kokteyller ve harika menüsünden lezzetler denemek için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir mekan. Güzel müzikler ve eğlence de cabası.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Meksika Açmazı

Ortada cevaplanması gereken sorular var. "O konuda gerçekten ne düşünüyorsun? Bu zor durumdan nasıl çıkarsın? Peki en yakın arkadaşını satar mısın?" Ancak çözümleyici ekip Mesut Süre, Anatanadam ve Fazlı Polat’tan oluşunca, her şey iyice karmaşıklaşabiliyor. Mesai haftasını bitirirken enerji yükseltmek için ideal seçeneklerden biri.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple, Google

SBS Türkçe

Aslında Avustralya devlet kanalı SBS’in, Türkçe konuşan Avustralyalılar için hazırladığı bir yayın. Yani temelde Avustralya’da yaşam hakkında bir kaynak olarak planlanmış. Ancak dünya gündemini aktarış şekli ve özel dosyalar sayesinde, sınırları aşan ve her yerden dinlenebilecek bir genel kültür kaynağına dönüşmüş durumda. Öte yandan Avustralya’daki Türk yaşamını merak edenler de ilgi çekici bulabilirler.

Nereden dinlerim?

SpotifyAppleGoogle

Dizi önerisi

My Brilliant Friend

Ünlü İtalyan yazar Elena Ferrante'nin uluslararası çok satanlar listesine giren roman serisinden uyarlanan ve iki çocukluk arkadaşı Elena ile Lila'nın hikayesinin anlatıldığı My Brilliant Friend'in üçüncü kitabı olan Gidenler ve Kalanlar’dan uyarlanan üçüncü sezon gösterime başladı. Bu sezon artık birer yetişkin olan Elena ve Lila'nın hayat mücadelesini izleyeceğiz. Elena artık iki çocuklu bir yazar, Lila’yla hesaplaşması tabii ki kesinlikle bitmemiş durumda. (beIN Connect)