25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2022 15:46 | Son Güncelleme: 13.05.2022 15:48

Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Mayıs Cuma günü için öneriler

23 derece ile mevsimin en sıcak gününe hazırlanan İstanbul'un nihayet tadını çıkarmak isteyenlere şehirden mekan ve kültür-sanat önerileri... Evde kalmayı tercih edeceklere ise podcast ve ekran seçkisi
Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Mayıs Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür ve sanat önerileri

İş Sanat / İş Çıkışı

İş Sanat’ın İş Kuleleri önünde düzenlediği Cuma açık hava konserleri havaların ısınmasıyla yeniden başlıyor. İş çıkışında ilaç gibi gelecek ve sizlere hafta sonu enerjisini aşılayacak olan bu konserler serisini takipte kalın!

Tolgshow

Milyonları ekran başında güldüren Tolga Çevik sahnede artık bir klasik haline gelen Tolgshow ile Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Oyunun yönetmeni Fırat Parlak ve müzisyen Özer Atik’in de dahil olduğu kadroyu 21.00’de izleyebilirsiniz.

Dijital Sanat ve Müzik 

Dijital sanat ve sürdürebilirlik gibi konuları merkezine alan ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022 kapsamında, Hakan Yılmaz ve BeeGee gibi isimlerin sahne alacağı Dijital Art Party yapılacak. Dijital sanat ve müziğin ön plana çıkacağı parti hafta sonu devam edecek olan konferans serisine enerjik bir giriş yapmanızı sağlayacak. Parti, akşam goodspaces’de olacak. Gündemde olan sanat ve teknoloji konularını detaylı olarak öğrenebileceğiniz ve kendinizi bu yönde geliştirebileceğiniz etkinlikler serisi için internet sitesine göz atabilirsiniz. 

Yılmaz Erdoğan’ın yeni oyunu Aydınlıkevler sahnede 

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı akıllara kazınan oyunlara yenisi ekleniyor. Demet Akbağ’ın yıllar sonra yeniden sahnede olduğu oyunun kadrosunda Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal gibi birçok değerli oyuncu yer alıyor. 1970’lerde Ankara’da geçen hikâyeyi bir babaanne ve torununun gözünden izleyeceğiz. Repliklerini ezberleyeceğiniz ve izlerken her duyguyu tadacağınız oyun akşam saat 21.00’de Maximum Uniq Hall’de sahnelenecek.

Memet Özer'den mekan önerisi

Morini, Zorlu

Akşam sinema programı yaptıysanız öncesinde, Morini’nin birbirinden lezzetli makarnalarını deneyin derim. Hoş ambiyansı ve tatlı kalabalığı ile iyi bir alternatif.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Dünya Trendleri

Dünyanın en hızlı gelişen ve değişen kavramları olan, teknoloji, iş dünyası ve dijital gelişmeler merkezinde bir yayın. Aykut Balcı dünya gündemini takip ederek, dikkat çeken gelişmeleri konunun uzmanlarıyla konuşuyor. Güncel ve bilgilendirici bir podcast.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Varyete

Her birinin kendisine özel bir takipçi kitlesi bulunan Alper Çelik, Ömür Okumuş ve Nuri Çetin bir arada. Biraz arkadaş sohbeti, biraz stand up gösterisi gibi bir yayın. Haftanın yorgunluğunu atarken kafa dağıtmak için iyi bir seçenek.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Satranç

The Queen’s Gambit ile birçok rekoru kıran Netflix, kütüphanesine satranç temalı yapımları eklemeyi sürdürüyor. Stefan Zweig’in en son romanına sadık kalınarak uyarlanan 2021 yapımı The Royal Game (Satranç) gösterime girdiği zaman beğeniyle karşılanmıştı.

Gestapo hapishanesinde gördüğü işkencenin etkilerinden kurtulmak için satranca sığınan Avukat Bartok’un hikayesini anlatan filmin yönetmeni Philipp Stölzl. Bavyera Film Ödülü, Leipzig Film Sanat Fuarı Ödülü, Guild Film Ödülü gibi pek çok ödülü ve adaylığı bulunan yapım 1 saat 50 dakika uzunluğunda.