03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2022 19:11 | Son Güncelleme: 15.07.2022 15:12

Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Temmuz Cuma günü için öneriler

Uzun bayram tatilinin son günlerini de değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Temmuz Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey

Burgazada gecelerinden İstanbul gecelerine bir yolculuğa hazır mısınız? Sait Faik’in kaleme aldığı ve Kara Kutu oyuncularıyla hayata geçen Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey oyunu, bugün tiyatroseverler ile buluşuyor. Aya Nikola Çay Bahçesi’nde gerçekleşen oyunu yöneten Egemen Sancak’a sahnede Canberk Erbaş ve Cenk Bursalı eşlik ediyor.

 Butik Ünlü

Yunus Günçe’nin stand-up gösterisi Butik Ünlü Kadıköy’de yer alan Kılçık Mekan’da gerçekleşiyor. Hayatını farklı bir açıdan sunarken gözlemlerini anlatan Günçe’yi dinlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamak zor. Bu eğlenceli gösteri bu akşam 21:00’de başlıyor. 

 Memet Özer'den mekan önerisi

Çamlık Ocakbaşı

Etiler’de yıllardan beri müdavimlerinin vazgeçemediği bir mekan. Tanıdık simalar, sıcak servis ve serin bir bahçe. Adından da anlaşılacağı gibi çok merkezi. Keyifli bir cuma akşamı için öneririm.

 Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Bilgisel

Ülke tarihinde iz bırakmış olan ama zaman içinde unutmaya başladığımız birçok şey var. Ali Yağız Baltacı geçmişe bir yolculuk yaparak bu siyasi ve kültürel olayların perde arkasını hatırlamamızı sağlıyor.

 Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Evlilik Güzeldir

 Aslında başlığın devamı içeriğini açıkça anlatıyor olabilir. Gamze ve Erşah kendi evliliklerinden yola çıkarak evliliğin kendi deyimleriyle “b*ktan taraflarını” anlatıyor. Çiftler için eğlenceli bir yüzleşme yayını olabilir.

 Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Irresistible – Netflix

 Başrolünde ünlü oyuncu Steve Carrell’ın başrolde olduğu  2020 yapımı Irresistible’ın yazarı ve yönetmeni bir talk şov sunucusu olan Jon Stewart. Oyuncu kadrosunda Rose Byrne, Topher Grace, Natasha Lyonne, Mackenzie Davis gibi isimler de yer alıyor. Wisconsin’in küçük bir kasabasındaki seçim sürecini anlatan filmin hikayesi, bir siyasi kampanya danışmanının ilk kez dürüst bir adayın kazanabileceğini düşünmesiyle ilginç bir hal alıyor.