28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 16.04.2022 12:56 | Son Güncelleme: 16.04.2022 15:34

Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Hava tahminleri pazar günü için pek iç açıcı tahminlerde bulunmuyor. Henüz güneş gitmeden, havayı değerlendirmek isteyenler için şehirden öneriler... Evde kalanlar için ise ekran ve podcast seçkisi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan konser ve tiyatro önerileri

Türkçe Pop Gecesi

Sözlerini ezbere bildiğimiz ve adeta zaman tüneline girmiş gibi hissedeceğiniz bir partiye hazır mısınız? Zorlu %100 Studio’da gerçekleşecek olan partiyle cumartesi gecesi hiç olmadığı kadar eğlenceli olacak. 21.00’de başlayacak olan partiyi kaçırmayın. 

Ağaçtaki Kız

Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından uyarlanan oyunda, sahneyi Ahsen Eroğlu ve Tunahan Çilingir paylaşıyor. Bir çınarın üzerinden iki aşığın hikayesine ortak eden oyun, Cumartesi akşamı DasDas’ta sahneleniyor.

Dalgakıran Oyunu

Craft Tiyatro’nun Mart başında prömiyerini yapan oyunu “Dalgakıran” tüm hızıyla devam ediyor. Yönetmenliğini Çağ Çalışkur’un üstlendiği oyunda Serkan Altunorak’ın tek kişilik performansını izleyeceksiniz. Yapı Kredi Bomontiada Craft Tiyatro’da gerçekleşecek olan oyun 20.30’da başlıyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Kanaat Lokantası, Üsküdar

Gerçek bir İstanbul klasiği. Çok fazla sayıda sulu yemek ve çorba çeşidi mevcut. Ben karışık olarak, şef tabağı yaptırmanızı öneririm. Fiyatları emsallerine göre biraz daha yüksek. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Tabağını Denk Al

Karşımızda iki diyetisyen var ve aklımızdaki tüm soruları cevaplamak iddiasıyla yola çıkmışlar. Sadece klişe bilgiler vermek yerine, doğru bilinen yanlışlar üzerine de acımasızca gidiyorlar. Enerjisi oldukça yüksek bir yayın, bu yüzden konu ilgi alanınıza girmese bile sohbet için şans verebilirsiniz.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple, Google

Mezun Hikayeleri

Koç Üniversitesi mezunlarının konuk olduğu bir yayın. İş dünyasının çeşitli alanlarında kariyerlerine devam eden mezunlar kendi hikayelerini anlatırken, aslında bir anlamda da kişisel gelişim yolculuklarıyla karşılaşmış oluyoruz. Önemli isimlerden kendi alanlarının kamera arkası hikayelerini dinleyebilmek için de iyi bir fırsat.

Nereden dinlerim?

SpotifyAppleGoogle

Ekran önerisi

The Taming of The Shrewd

Polonya yapımı romantik komedi The Taming Of The Shrewd (Hırçın Kız) Netflix’te yayında. Aşk acısı yaşayan bir şehirlinin küçük memleketine dönmesiyle yaşadıklarını konu alan filmin başrolünde 365 Days’de de izlediğimiz Magdalena Lamparska yer alıyor. Kalbi kırık bir bilim insanı memleketine dönüyor ve arazisini satmak için onu ikna etmeye çalışan abisiyle eğlenceli bir mücadeleye girişiyor. Çok serbest bir Shakespeare uyarlaması.