27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2023 15:00 | Son Güncelleme: 16.06.2023 15:01

Oksijen'den İstanbul rehberi: 17 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den Cumartesi günü için şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 17 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Ağaçtaki Kız

Şebnem İşigüzel'in aynı adlı romanından uyarlanan, Ahsen Eroğlu ve Tunahan Çilingir'in oynadıkları Ağaçtaki Kız, İlksen Başarır'ın uyarlamasıyla 17 Haziran'da DasDas Sahne'de tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. İki kahraman oyun boyunca aşkı, dostluğu, hayalleri, hayal kırıklıklarını, yere düşmeyi, yerden kalkabilmeyi sırlarını paylaşarak dile getiriyorlar.

Pietro Bonfilio

Genç İtalyan piyanist Pietro Bonfilio, şef Guntis Kuzma ile birlikte CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde 17 Haziran'da CRR Konser Salonu'nda etkileyici bir konser vermeye hazırlanıyor.

Minik Şefler Pizza Atölyesi

Babalar Günü’ne özel olarak hazırlanan Minik Şefler Pizza Atölyesi'nde çocuklar babalarıyla birlikte pizza yapmayı öğreniyor. 17 Haziran'da Cooking Class Academy'de gerçekleşecek atölyede çocuklar, pizza hamuru ve sosu yapacak, Amerikan stili tepsi pizza yapımı ve tekniklerini öğrenecek ve el yapımı limonata yapımı (demo) teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri,

Sağlık Notlarım

Bahar alerjisinden, probiyotik ve prebiyotik kavramlarına adanan bölümlere kadar, detayları merkeze alan bir sağlık yayınıyla birlikteyiz. Dr. Mustafa Kalkan’ın gıda takviyeleri ve sağlıklı yaşam ile ilgili güncel ve bilimsel gelişmeleri aktardığı podcast, sağlıklı beslenmenin bilimsel temelini merak edenleri tatmin edebilir.

Nereden Dinlerim?, SpotifyApple

 

Film Psikoloğu

İstanbullu Gelin ile başlayan ve özellikle Gülseren Budayıcıoğlu eserlerinin ekrana yansımasıyla zirveye çıkan psikoloji temelli dizilerin sayısındaki artış, bu konunun daha çok incelenmesini de gerektirmeye başladı. İzlemeyi seven bir psikolog ve konuğu, temelde bu mevzular olmak üzere, haftalık film önerileri, film listeleri ve tavsiyelerin de olduğu bir sohbetle karşımıza çıkıyor.

Nereden Dinlerim?, Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Extra Gastronomy by Brothers

Bence bu hafta sonu yapılacak en güzel etkinliklerden biri. Hem Cumartesi, hem de Pazar devam ediyor. Çeşitli yemek ve içki atölyeleri, uzmanlarla çalışma grupları ve konserler var.  Etkinlik Swissotel Chalet Garden içerisinde. Cumartesi akşamı Yalın konseri de var. Bu güzel havada nefis bir etkinlik.

 Ekran önerisi

THE SURROGACY–Netflix


Meksikadan heyecanlı bir dizi daha! Babasını hapisten kurtarmak için başka çaresi kalmayan Yeni adındaki bir kadın, zengin bir ailede çocuğu olmayan genç çift için oldukça ağır şartlara sahip taşıyıcı anne görevini üstlenir. Ailenin küstah büyükleri Yeni’yi ayaklı bir kuluçka makinesi olarak görürken; çiftlerden Carlos’un da yavaş yavaş ilgisini çekmeye başlar. Tabi bu durum ailenin ve Carlos’un eşinin gözünden de kaçmayınca hem Yeni’nin hayatında hem de ailede beklenmedik bir kaos başlar ve akıllara şu soru getirir: Yeni hala babasını kurtarmak istiyor mudur yoksa doğurduğu bebekte yeni bir annelik bilinci mi kazanmıştır?