19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2023 10:05 | Son Güncelleme: 19.05.2023 10:54

Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Hafta sonuna renkli bir başlangıç yapmak isteyenlere Oksijen'den İstanbul rehberi: Konser, tiyatro, podcast, mekan ve ekran önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Odadaki Sihirbaz

Sinema ve tiyatro oyuncusu, sihirbaz, oyun yazarı, senarist ve akademisyen kimlikleriyle tanıdığımız Kubilay Tunçer, uzun zamandır sürdürdüğü sihir gösterisi ve aile şovu Odadaki Sihirbaz’ı Çocuklar Mutsuz Olmasın mottosuyla büyüterek çocukları sihir oyunlarının gücüyle buluşturuyor. Gösteri, 20 Mayıs'ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'ne konuk oluyor.

KüçükÇiftlik Park

Hep Yeni Kal’ın sunduğu konserler serisi kapsamında, Türk pop ve rock müziğin en iyi isimleri 20 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park’ta bir araya geliyor. Gecede yorumcu ve müzisyen Mabel Matiz, geçtiğimiz yıl en büyük çıkışını yapan KÖFN, Türk rock’ın son dönem popüler gruplarından PalmiyelerFulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşlerden kurulu The Sisters’ın 2000’ler party konseptli setiyle sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Habanera Makamı

Ali Poyrazoğlu’nun yeni projesi Habanera Makamı'nda tiyatro, opera ve caz müzik bir araya geliyor. Anılar, caz tınıları eşliğinde tiyatronun ve operanın ana caddelerinden çıkıp, arka sokaklarında dolaşıyor. Evlere Şenlik Habanera Makamı - Ali Poyrazoğlu Çiğdem Erken Caz Quartet, 20 Mayıs'ta Süreyya Operası'nda sanat severlerle bir araya geliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Belleğin Lambası

Kültür, sanat, sanat tarihi, mitoloji, psikoloji ve sanatın tüm alt dallarına adanmış bir podcast yayını var karşımızda. Bilgilendirici içeriklerin yanında, Refik Anadol’dan Banksy’ye kadar farklı isimlere adanmış özel bölümler de ilgi çekiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Kafamdakiler

Mehtap Algül, son dönemde üretimleriyle ve paylaşımlarıyla merak edilen Oğuzhan Uğur, Deniz Dülgeroğlu, Bahar Deniz gibi isimleri konuk ediyor ve onların yaşamlarının perde arkasını masaya yatırıyor. Henüz sesli yayınlara aktarılmış bölüm sayısı az olsa da, mevcut bölümler o isimleri merak edenlerin ilgisini çekebilir.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Marcello The Stay Nişantaşı

Çok yeni, ama hemen konuşulmaya başlandı bile. Nişantaşı Sofa otel Stay grubu tarafından alındı ve eski Frankie olan mekan Mercello adlı oldukça iddialı bir İtalyan restoranına dönüştü. Taze makarnaları, klasik İtalyan lezzetleri ile denenmeli. Şehrin Cantinery'den de çok sevdiği sevgili Sonat da işin başında.  Cumartesi akşamı özel yemekleriniz için kesinlikle tavsiye ederim.

Ekran Önerisi

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me - Netflix

Netflix’in yeni belgeseli, 39 yaşındaki trajik ölümünden önce Anna Nicole Smith’in 90’larda çığır açan ikonik Playboy dergisinde ve Guess jean modeli olarak sürdürdüğü kariyerini mercek altına alıyor. Anna Nicole Smith’in modellikle elde ettiği şöhretinden ölümüne kadar uzanan hayatı daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntüleri ve en yakınlarının aktardıkları ışığında anlatılıyor.

Hollywood tarafında Naked Gun 3, Hudsucker Proxy gibi filmlerde de oynamış Smith’i anlatan belgesel, genç kadının hayatına ilişkin hiç bilinmeyenleri anlatırken, Smith’in karşısına çıkan herkesi nasıl ve neden etkilediğinin de altını çiziyor.