27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.06.2023 18:30 | Son Güncelleme: 22.06.2023 19:32

Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Haziran Cuma günü için öneriler

Haftasonunun enerjisini yakalamak için Oksijen'den Cuma günü şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Haziran Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Fanatik

Başrolleri Salih Bademci, Neslihan Arslan ve Nurhan Özenen'in paylaştıkları, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken kendilerini birbirlerine karşı çatışma içinde bulan bir ailenin trajikomik hallerini sahneye taşıyan Fanatik, 23 Haziran'da Baba Sahne'ye konuk oluyor.

Ozan Ünlü

Swissôtel The Bosphorus'ta yer alan Chalet Garden, 23 Haziran'da pop-rock tarzında kendi yazdığı şarkılarıyla dikkat çeken Ozan Ünlü'yü ağırlıyor

Art With Me Türkiye

İlham dolu anları paylaşan uluslararası bir festival olan Art With Me, Tulum ve Miami’den sonra ilk defa Before Sunset Beach ev sahipliğinde Türkiye’ye geliyor. Sanat, dans, müzik, bütünsel sağlık, gastronomi gibi alanların yer aldığı uluslararası bir deneyim festivali olan Art With Me Türkiye, 23-25 Haziran 'da Çeşme’de Before Sunset Beach’de gerçekleşecek.

Tebessüm

35 yaşlarında bir devlet kurumunun arşiv bölümünde çalışan Mustafa’nın yaşamına odaklanan, başrollerini Onur Buldu, Adem Tosun ve Seda Türkmen'in paylaştıkları Tebessüm, 23 Haziran'da vizyona giriyor. Filmin yönetmenliğini Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik üstleniyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Deliriyo muyuz?

Kübra Sevimgin önce kendi tespitlerini paylaşarak başladığı bu yayında, daha sonra konuklarıyla da dikkat çekici içeriklerle karşımıza çıkmaya başladı. Onun “deli saçması işlerden oluşan akıllara zarar bir podcast macerası” olarak tanımladığı içerikler, biraz kafa dağıtmak için iyi bir seçenek olabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify,Apple

 

Son Kabile

Kaman kardeşler, yani Emrah, Murat ve Eray film ve dizi konuşmak için bir arada. Bazen kendi yaptıkları işler, bazen de toplumu ikiye bölen sorunlar bölümlerin konuları arasında. Tarzı sevenler için eğlenceli bir seçenek olabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Arşipel Balıkçısı

Nefis bir Boğaz manzarası karşısında, güzel bir akşam yemeği için nefis bir öneri. Benim favori mekanlarımdan biri. Günlük taze hazırlanan taze ve lezzetli mezeler, çok iyi tasarlanmış bir odun fırını ve dileğinize göre hazırlanmış deniz mahsullü makarnalar. Ahtapot Izgara deneyin derim.  Özellikle yazın kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günlerde tadını çıkarın.

Ekran önerisi

Operatıon Fortune: Ruse De Guerre–Prime Video

Guy Ritchie’nin çekimlerinin bir kısmını Antalya’da gerçekleştirdiği filmi sinemalardan sonra Prime Video’nun Türkiye kütüphanesine eklendi. Suç filmlerinde her zaman belli bir çıtayı yakalayan Ritchie son dönem filmlerinde Snatch ya da RocknRolla’nın aksine daha çok kendini ciddiye alan aksiyonlara yöneldi. İşte bu da onlardan biri ama sonuna kadar da kendini izleten keyifli bir yanı var. Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett ve Hugh Grant gibi oyuncuların olduğu film, küresel bir güvenlik teşkilatının görevlendirdiği ve işinin ehli kişilerden oluşan ekibinin, çalınan gizli bir kargoyu hem alıcılarına ulaşmadan hem de aynı görevdeki rakip ekibin tuzaklarına düşmeden önce ele geçirme çabalarını konu alıyor. Filmde ayrıca Tim Seyfi ve Kaan Urgancıoğlu gibi Türk oyuncular da yer alıyor.