27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.06.2023 10:00 | Son Güncelleme: 23.06.2023 10:15

Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den Cumartesi günü için şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey

Kara Kutu sezona Jale Sancak’ın Sait Faik’in öykülerinden ve anılarından oyunlaştırdığı Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey oyunuyla devam ediyor. Egemen Sancak, Ozan Elaltunteri ve Emir Baran Sezginer'in oynadıkları oyun, 24 Haziran'da Aya Nikola Hangar'da seyirciyle buluşuyor.

Can Kazaz

Kırlangıçlar Gibi, Kendi Halimde, Bunca Yıl ve Sürsün Bahar gibi samimi şarkılarıyla geniş kitlelerin huzur kaynağı olan Can Kazaz, 2022'nin son ayında çıkardığı 've Toprak' albümünün akustik konseriyle 24 Haziran'da Alan Kadıköy'de dinleyenleriyle buluşuyor.

 

Kendine Has Babylon Soundgarden

Eğlencesi kendine has festival 'Kendine Has Babylon Soundgarden', 24- 25 Haziran'da Yapı Kredi bomontiada’nın dört tarafını müzik ve birbirinden farklı deyimlerle dolduruyor. Festival kapsamında Athena, Melike Şahin, Can Bonomo, Islandman ve Efza gibi isimler ve gruplar sahnede dinleyenleriyle buluşuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Doya Doya Yaşayalım

Klinik Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay’ı, gönüllü bir yayıncı olarak tanımlayabiliriz. O yıllar önce yola tek bir amaçla çıkmış, insanların ruhlarına, kalplerine az da olsa dokunabilmek ve onlara değerli olduklarını hissettirebilmek. Bu amaçla da, yine kendi tanımıyla popüler medyanın bize tanıştırmadığı gizli kahramanları konuk ediyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Diye Yorumladım

Ekibin doğası gereği, mikrofon kavramına hiç yabancı olmayan bir ekiple birlikteyiz. ODTÜ Radyo Topluluğundan farklı kişilikte üniversite öğrencileri Ilgın Porsuk, Canberk Koçkan ve Tunahan Mert Demir’in güncel olayları kendilerince yorumladıkları yayın, ekibin enerjisiyle dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim?Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Günaydın Etiler

Bence şehrin en iyi kebapçılarından biri. Sevimli bahçesi ile de keyifli bir oturuma sahip. Lahmacunu yediğim en iyiler arasına girebilir. Büyük boy söyleyip paylaşırsanız daha güzel sonuç çıkıyor. Ayrıca kullanılan et kalitesi de ekstra iyi. Kebapların hepsini tavsiye edebilirim. Özellikle Cumartesi akşamüstü için ideal.

 

Ekran önerisi 

İllegal Hayatlar–Netflix

Röportaj Adam olarak Youtube kanalındaki parodi haber videolarıyla kısa sürede milyonlara ulaşan Mahsun Karaca ve arkadaşları Şahin Sarsu ve Mehmet Kahraman’ın başrolde oldukları politik komedi filmi, kumarhanelerini polislere tekrar kaptırmamak için LMKP (Liberal Muhafazakar Komünist Partisi) adlı siyasi bir parti kuran üç arkadaşın başından geçen komik olayları konu alıyor.

Cenk Çelik’in yönetmenliğini ve Mahsun Karaca ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmde Müjde Uzman, Bülent Çolak gibi oyuncuların yanı sıra Ali İhsan Varol da yer alıyor. Film, Ocak ayında vizyona girdiğinden itibaren 22 hafta boyunca 677,301 kişi tarafından izlendi ve ülkemizde şimdiye kadar yılın en çok izlenen 10 filmi arasında 7.sırada kendisine yer buldu.