25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2022 19:27 | Son Güncelleme: 24.03.2022 21:15

Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Mart Cuma için öneriler

Havaların düzelmeye başlamasını fırsat bilip, iş stresinden uzaklaşmak isteyenler için İstanbul'dan cuma günü önerileri... Listemizi inceleyin, kendinize yakın hissettiğiniz önerileri not edin, deneyimleyin
Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Mart Cuma için öneriler

Yağmur Akpınar'dan konser ve sergi önerileri

Müze Gazhane’de VR Sergisi

Küresel iklim grevinin gerçekleştiği 25 Mart günü, ekolojik değerlere dair farkındalığımızı geliştirebileceğiniz günlerden biri. Teknoloji üzerinden doğayı gerçeğe yakın bir şekilde deneyimlediğiniz “Anadolu’nun Dört Mevsimi” temalı fotoğraf yarışmasının VR sergisine göz atabilirsiniz. Müze Gazhane İklim Müzesi’nde sanatseverler ile buluşan sergide Türkiye’nin birçok köşesinden çarpıcı kareleri VR deneyim alanında görmek için son gün 22 Nisan.

“Doğa, Bahçeler, Düşler” Sergisi 

Doğanın ilham olduğu ve Arkas Koleksiyonu’ndan derlenen eserlerin oluşturduğu “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisi de Jean Luc Maeso küratörlüğünde sanatseverlerle buluşuyor. Elgiz Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı sergi Avrupalı ve Türk sanatçılardan yaklaşık 170 eseri kapsıyor. Ruhunuzda çiçekler açtıracak olan sergi 31 Temmuz’a kadar devam edecek. 

YAHEL İstanbul’da!

Cuma akşamını dışarda geçirmek istiyorsanız, festival havası yaşatan konserleri tercih edebilirsiniz. Bunların başında gelen ve Psychedelic müziğin efsaneleşen ismi YAHEL, uzun bekleyişin ardından 25 Mart akşamı müzikseverlerle buluşuyor. Müzik dünyasına erken yaşlarda adım atan ve durmadan yükselmeye devam eden YAHEL, unutulmaz bir akşam yaşatacak. Maximum Uniq Box’ta gerçekleşecek olan konser 18:00’den itibaren başlarken gecenin ilk saatlerine kadar devam edecek.

Memet Özer'den mekan önerileri

Noir Suadiye

Daha çok yeni. Bağdat Caddesi Beymen girişinde. Mükemmel yemekler ve nefis Paris ambiyansı. Cuma akşam yemeği için şık ve harika bir öneri.

Arada Meyhane

Arada Meyhane

Bebek'te ismi gibi arada kalan çok sevimli bir mekan. Özellikle Bebek Kasabı ürünlerinden oluşan mönüsünden ızgaralar denenmeli.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kahverengi Yol Panoları

Baharı karşılamayı heyecanla bekleyen yolculuk meraklılarının kaçırmaması gereken bir podcast. Emrah Kolukısa, müzelerden anıt yapılara kadar kahverengi tabelalı yerlerin hikayelerini keşfe çıkıyor. Konuklar çoğunlukla çok doyurucu bilgiler paylaşan uzman akademisyenler olsa da yolculuğu da tatile dahil etmeyi seven, yakından tanıdığımız isimlerin bakış açılarını dinlemek de iyi geliyor. Muhtemelen, artık o tabelalara daha farklı bakacaksınız.

Nereden dinlerim? 

SpotifyApple, Google

Hollanda Expat Günlükleri

Adı yanıltmasın. Elbette Hollanda’ya göç etmiş konukların hikayeleri merkezde. Ama aslında Türkiye’den göç edenler o noktaya nasıl geldiklerini, nasıl karar verdiklerini ve hangi aşamalardan geçtiklerini anlatırken, biz de bir ülke-dünya profili karşılaştırmasını görmüş oluyoruz. Gidenler ve gitmeye karar vermis olanlar kadar, gitmeden bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar için de aydınlatıcı bir yayın.

Nereden dinlerim?

Spotify, AppleGoogle

Dizi önerisi

Halo

Xbox’ın dünyada 77 milyon adetten fazla satılan video oyun serisi Halo'nun yıllardır üzerinde çalışılan dizi uyarlaması ABD’den 24 saat sonra gösterimde. Esas kahraman Master Chief Spartan John-117'ı Pablo Schreiber’ın canlandırdığı ve başrolü Natasha Mc Elhorn’la paylaştığı dizi, 26. yüzyılda çok güçlü bir uzaylı ırkının işgali altındaki Dünya’da bir araya gelen insanların gezegenleri için verdiği özgürlük mücadelesini anlatıyor. Halo, bir Paramount + orijinal yapımı. (beIN Connect)