19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.03.2022 12:50 | Son Güncelleme: 27.03.2022 13:21

Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mart Pazar için öneriler

Yeni haftaya başlamadan önce dışarıdaki güneşli havanın keyfini çıkarmak ya da evde kalıp dinlenmek isteyenler için Oksijen'den öneriler...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mart Pazar için öneriler

Yağmur Akpınar'dan tiyatro önerileri

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, daha önce gitmediğiniz bir oyunu deneyimlemek için en doğru zaman olabilir. Şehrin farklı sahnelerinde gerçekleşen oyunları takipte kalın.

Yılmaz Erdoğan’ın yeni oyunu “Aydınlıkevler” başlıyor! 

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı akıllara kazınan oyunlara yenisi ekleniyor. Demet Akbağ’ın yıllar sonra yeniden sahnede olduğu oyunun kadrosunda Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal gibi birçok değerli oyuncu yer alıyor. 1970’lerde Ankara’da geçen hikâyeyi bir babaanne ve torununun gözünden izleyeceğiz. Repliklerini ezberleyeceğiniz ve izlerken her duyguyu tadacağınız yepyeni oyun 28 Mart’ta Maximum Uniq Hall’de sahnelenecek.

Timsah Ateşi

Başrollerini Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in paylaştığı Timsah Ateşi, sahnelenmeye başlandığı günden beri izleyenleri kendine hayran bırakıyor. 1980’li yılında İrlanda’da geçen hikâye iki kız kardeşin ve sevgisiz bir babanın hikayesini anlatıyor. Temposu bir an bile durmayan oyun içinde saklı olan mizahıyla 27 Mart Pazar günü Zorlu Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak.

Memet Özer'den mekan önerisi

Noir Patisserie

Çok yeni, Suadiye Bağdat Caddesi üzerinde Beymen girişinde. Nefis bir fırın ve pasta imalathanesine sahipler. Bütün gün kahvaltı servisi devam ediyor. Hararetle tavsiye ederim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Annemin Plakları

Radyoda başlayıp podcast mecralarına taşınan bir müzik ve edebiyat hikayesi. Her şeyden önce karşımızda eşsiz bir plak arşivi var. Oradan özenle seçilmiş şarkılara eşlik eden metinler de cabası. Bir kitabın belki de daha önce defalarca okuduğunuz bir bölümünü Çetin Erker’den dinlediğinizde, çok başka bir tat alacağınız kesin. Söz gelimi, hafta sonu sabah kahvesi eşliğinde şans verirseniz, pişman olmazsınız.

Nereden dinlerim?

Spotify, Google

BadiParmak

Meraklıları zaten hemen anladılar. Evet, bu podcast’te bol bol Harry Potter ve Büyücülük Dünyası eserleri var. Tam da kitap ve film serisinde olduğu gibi, çocuklara yönelik görünse de koca çocukların da ilgisini çekeceğinin garantisini verebiliriz. Özel incelemeler kadar iyi seslendirmeler de dikkat çekiyor. Bir süredir yeni bölümler yayınlanmıyor olsa da, arşive göz atmakta fayda var.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple, Google

Dizi önerisi

Killing Eve

Başrollerini Sandra Oh ve Jodie Comer’ın paylaştığı Killing Eve, dördüncü ve son sezonuyla geri geldi. Televizyonun en başarılı yazarlarının elinden çıkma, en iyi oyuncularının geçit yaptığı, kara mizahın en iyi örneklerinden ve bugüne kadar gördüğümüz en stil sahibi suikastçileriyle Killing Eve 2018’de başladığı günden beri casus dizilerinin şahı oldu. Bakalım bu sefer dünyanın hangi güzel şehirlerine gideceğiz, çetin ceviz kahramanlar birbirinden kanlı cinayetler işlerken neler giyecekler? (BluTV)