19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.05.2023 16:35 | Son Güncelleme: 26.05.2023 16:46

Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Kültür-sanat dolu bir cumartesi yaşamak isteyenler için Oksijen'den İstanbul'daki etkinliklerden seçkiler, kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Fareler ve İnsanlar

İki gezgin çiftlik işçisi olan George Milton ve Lennie Small’un 1929’daki bütün dünyayı sarsan Büyük Buhran sırasında Kaliforniya’da yaşadıkları trajik olayları anlatan John Steinbeck'in önemli eseri Fareler ve İnsanlar, Erdem Topuz yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Oyun, 27 Mayıs'ta Cevahir Salon A Salon'da seyirciyle buluşuyor. 

Özge Eyüpoğlu

Adalar ve deniz manzaralı Elite World Grand Istanbul Küçükyalı’da müzik ve eğlence devam ediyor. 27 Mayıs akşamı Özge Eyüpoğlu ile müzik dolu dakikalar The Grill Ocakbaşı’nda konukları bekliyor. 

Feridun Düzağaç ve Yüksek Sadakat

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, müzikseverleri iyi ve sakin müzikle buluşturan Yüzdeyüz Akustik konserleri yerli sahnenin iyi isimlerini ağırlamak için gün sayıyor. Konser serisi 27 Mayıs’ta Feridun Düzağaç ve Yüksek Sadakat ile başlıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Hayatta Bir Gün

Kahramanlarımız Yade ve Demir, bir zaman koridoruyla karşı karşıya. Bu koridor onları bazen 65 milyon yıl öncesinde dinozorlarla buluştururken, bazen de 2500 yılına dünyanın son gününe götürüyor. Şeniz Baş’ın yazdığı podcast’i Tülin Özen ve Tansu Biçer yönetiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Zihnimin Kıvrımları

Hayatımızın her yanını kaplayan teknoloji bizim isteğimizle mi şekilleniyor yoksa o mu bizi şekillendiriyor? Araçlarının aracı haline gelmiş insanoğlunun yüzleşmesine dair bir ifade tutanağı olarak tanımlanan Serdar Kuzuloğlu yayınının yeni bölümleri gelmiyor olsa da, bir podcast klasiğine dönüşmüş durumda.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Tike Alkent

Açılalı bayağı oluyor ama benim yeni denediklerinden. Özellikle Cumartesi uzun bir öğle yemeği için kesinlikle tavsiye ederim muhteşem bir aile ortamı, sosyalleşmek için fe ideal. Üstelik yemekler de harika. Döner, çöp şiş çok lezzetli. Bonfileden yapılan terbiyeli şiş de mutlaka denenmeli. Benim favori mekanlarımdan biri oldu.

Instagram: tikerestaurants

 

Ekran Önerisi

White Men Can’t Jump - Disney+

Başrollerinde Woody Harrelson ve Wesley Snipes’ın olduğu 1992 yapımı sevilen basketbol filmi, yıllar sonra yeniden uyarlanmış modern versiyonuyla karşımızda. Los Angeles’ın sokak basketbolu kültürüne dair vefa niteliğinde olan ilk filmde olduğu gibi, yeni filmde de ekstra para kazanmak için birbirleriyle uyumsuz biri siyah diğeri beyaz iki basketbol ustasının işbirliği yapmalarını izliyoruz.

Yeni filmde Harrelson ve Snipes’ın yerinde Amerikalı rapçi Jack Harlow ve Sinqua Walls’u görürken yakın zamanda aramızdan ayrılan The Wire ve John Wick gibi yapımlarıyla öne çıkan Lance Reddick’in de oynadığı son filmlerden.