26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2022 21:52 | Son Güncelleme: 04.11.2022 22:19

Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Kasım Cumartesi günü için öneriler

İstanbul'da sanata doymak isteyenler için bu hafta sonu birbirinden güzel sergiler var. Oksijen hafta sonunu dolu dolu geçirmek isteyenler için kültür-sanat rehberi hazırladı
Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Kasım Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Artweeks Akaretler



Akaretler’i sanat ile buluşturan Artweeks şehrin en keyifli etkinliklerinin başında geliyor. 7. Edisyonunda yine birbirinden değerli sanat galerini ve koleksiyoner sergilerine ev sahipliği yapacak. Tarihi, otantik ve kendine has dokusuyla Akaretler’in ruhunu yansıtan Artweeks 13 Kasım’a kadar görülebilir.

Mixer’de Yeni Sergi


Werner Herzog’un bir röportajından adını alan “İmgelerin Yeni Grameri” grup sergisi, Uras Kızıl küratörlüğünde Mixer’de başladı. Doğayla insan arasındaki ilişkinin vurgulandığı sergide Gülçin Aksoy, Chongha Peter Lee & Ozan Atalan Ali Kazma, Murat Morova gibi sanatçıların çalışmaları yer alıyor. Sergiyi 27 Kasım’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Dünya Hali

 

Duyduğumuzda şaşıracağımız gerçek hikayeler ve ilginç olayları, o coğrafyaların şarkılarıyla bir araya getiren ilginç bir yayın. NTV Dış Haberler Servisi'nden editör Derya Acemoğlu’nun hazırladığı bu radyo programı, yayını kaçıranlar için podcast platformlarında da paylaşılıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Cezeri’nin Odası

Teknoloji, teknolojinin hayatımıza getirdikleri, kuramsal ve kavramsal bileşkeler, uygulamalar, dijital medya, büyük veri ve yapay zeka. Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan bu yayında teknoloji her yönüyle ele alınıyor, alanında uzman konuklar ağırlanıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerisi 

All quıet On The Western Front – Netflix

Savaş karşıtı filmlerin en erken temsilcilerinden biri, henüz 2. Dünya Savaşı yaşanmamışken, 1930 yılında çekilmiş olan Batı Cephesinde Yeni Birşey Yok’tur. Alman yazar Erich Maria Remarque’ın kendi 1. Dünya Savaşı deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı sarsıcı epik romanından uyarlanan film, dönemin sinemasına uygun bazı didaktik anlatımlarına rağmen; maruz kaldıkları propagandalardan aldıkları gazla güle oynaya cepheye giden 17-18 yaşlarındaki Alman gençlerin yaşadıkları vahşeti zamanına göre oldukça cesur sahnelerle anlatıyordu. Lewis Milestone’un yönettiği film, En İyi Film ve Yönetmen dallarında Oscar kazanmıştı. Deutschland 83 dizisinin de birçok bölümüne imzasını atan Alman yönetmen Edward Berger’in Netflix için çektiği bu yeniden çevrimde yılın en iyi filmlerinden biri ortaya çıkmış. Belli ki ödül sezonunda adını çok duyacağız.