18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 06.05.2022 01:31 | Son Güncelleme: 06.05.2022 12:30

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Cuma günü için öneriler

Yeni bir hafta sonuna daha girerken yepyeni öneriler ile karşınızdayız. İstanbul'dan kültür, sanat ve mekan seçenekleri, evde kalanlar için ise podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Doğal Afet

Oyunları en çok sahnelenen yazarların başında eğlen Lauren Gunderson’ın yazdığı Doğal Afet, Nilperi Şahinkaya’nın tek kişilik performansıyla bugün prömiyerini yapıyor. Ahmet İlker Ergin’in yönetimindeki oyunun ritmi tek kişilik bir dev kadroyu seyircilerle baş başa bırakıyor. Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan oyunun ilk gecesini kaçırmayın.  

Nora 2 

Tülin Özen ve Tansu Biçer’in başrolde olduğu dönemin en çok ses getiren oyunlarından biri olan Nora 2, yepyeni bir yorumla yeniden sahneleniyor. Henrik Ibsen’in ünlü oyunu Nora’nın devamı niteliğinde Lucas Hnath’ın yazdığı oyunda, kendisinden yıllarca haber alınamayan Nora’nın ansızın eve gelmesini izleyeceksiniz. Saim Güveloğlu’nun yönetmenliğini yaptığı oyunu Bahçe Galata’da izleyebilirsiniz.

Dünyada Karşılaşmış Gibi

KREK Tiyatro’nun yoğun ilgi gören Dünyada Karşılaşmış Gibi adlı oyunu Volkswagen Arena’da sahnelenecek. Yönetmen koltuğunda Berkun Oya’nın oturduğu ve oyuncu kadrosunda Alican Yücesoy, Defne Kayalar, Fatih Artman, Okan Yalabık, Öner Erkan, Serkan Keskin ve Settar Tanrıöğen’in yer aldığı oyunu son dakikasına kadar gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.  

Lara Di Lara 

Fikir, sanatçı ve doğa arasındaki ilişkiyi değinen şarkılarıyla ön plana çıkan Lara Di Lara, Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Müziğinde caz ve elektronik öğelere yer veren yetenekli müzisyenin konseri 21:00’de başlıyor. 

Memet Özer'den mekan önerisi

Sait Galataport

Cuma akşam yemeği için, eski İstanbul ve Karaköy’ün muhteşem atmosferinde bir klasik. Bodrum'un en simge isimlerinden Sait Balık lokantası artık İstanbul'da.

Bodrum'dan getirdiği taze malzemelerle klasik lezzetlerini servis ediyor. Fiyat olarak ucuz diyemesem de özel yemekleriniz için ideal.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Bu Mu Yani?

İki çocukluk arkadaşı kurumsal hayata devam ederken, bir sorunun peşine düşmeye karar veriyor: “Daha sade ve daha anlamlı bir hayat mümkün mü?” Sonrasında kariyerlerin çöpe atılması ve merak duygusunun peşine düşülmesi ile başlayan bir yolculuk. Zuhat ve Oğulcan’ın kişisel öyküleri kadar, seçtikleri konular da ilgi çekici.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Yeni Haller

Mikrofonda Özgür Mumcu ve Eray Özer var. Aslında onlar kendi merak ettiklerinin peşine düşüyorlar ama ön araştırma süreci çok kapsamlı olunca, dinleyiciler için de eşsiz bir arşivle buluşmuş oluyoruz.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Mehmet Dinler'den ekran önerisi

Aykut Enişte

Cem Gelinoğlu’nun başrolünde yer aldığı, 2019’da vizyona girdiğinde izleyiciden büyük beğeni toplayan (ve Netflix kütüphanesinde de bulunan) komedi Aykut Enişte’nin devam filmi 2021’nin sonunda sinema perdesine çıkmıştı. Pandemi nedeniyle vizyon tarihi uzun süre ertelenen Aykut Enişte 2’nin dijital dünyaya gelişi neyse ki gecikmedi. Film Netflix Türkiye kütüphanesinde yerini aldı. Onur Bilgetay’ın yönetmenliği yaptığı film Melis Babadağ, Müfit Kayacan ve Lale Başar gibi ilk filmde yer alan oyuncuların yanında başrollere eklenen Hakan Yılmaz’ı da kadrosunda bulunduruyor. 

Eski bir Vine fenomeni olan Cem Gelinoğlu, Ali Kundilli ile sinemaya geçmişti. Kendine özgü komedi diliyle başarılı olan filmlerle sinemada da başarılı olan Gelinoğlu, Aykut Enişte ile yerli komediye mesafeli olan birçok kişinin de ilgisini çekmişti. İlk filmde sahte bir ilişki yürütmek zorunda kalan Aykut ile Gülşah, yeni filmde evliliğe hazırlanıyor. Bu kez de en büyük dertleri yeni enişte, dolandırıcı Talat. “Yalan benim en büyük düşmanım” mottosuna sahip Aykut’un hikayesini yine gişede büyük başarı kazanan ikinci filmiyle tamamlayan Cem Gelinoğlu’nun yeni projeleri de merakla bekleniyor.