19 Nisan 2024, Cuma
Giriş: 01.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 01.07.2022 13:00

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar

Oksijen'den platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar (Derleyen: Mehmet Dinler)
Platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar - Resim: 1

BluTV’ye son dönemde eklenen en yeni yapımların arasından beşini seçtik

Tenet

Christopher Nolan filmleri iyi ya da kötü olsun, izlemesi  her zaman büyük keyif. Pandemi sonrası sinema salonlarını doldurmasıyla da kültürümüzde nadir bir yeri olan film Nolan’ın zaman ve mekana dair seyircide yaratmak istediği kafa karışıklığını sonuna kadar yaşatıyor. Başrollerdeki John David Washington ve Robert Pattinson da gayet iyi.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar - Resim: 2

Göz Açıp Kapayıncaya Kadar

“Bir belgesel işi var kahveyle ilgili. Film gibi ama film değil.” Okan Bayülgen’in 70 dakika uyku ile uyanıklık arasında bir noktada, işin uzmanı konuklarla kahve üzerine konuştuğu bu yapımı özetleyen cümle bu. Konu ilginç, konuklar daha da ilginç: Emrah Safa Gürkan, Ahmet Ümit, Sahrap Soysal ve dahası…

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar - Resim: 3

The Escape

BluTV’de ilginç şekilde sadece İngilizce ismiyle yer alan Kaçış, aynı ismi taşıyan diziden farklı olarak geri planda kalmış bir film. Savaştan kaçıp gelmiş, tüm travmasını kurbağa toplayarak unutmaya çalışan Ali Suliman ile ona yardım eli uzatan Aliye arasında yaşananları anlatan Kenan Kavut’un ilk uzun metraj filmi.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen en yeni yapımlar - Resim: 4

Mudbound

2018 yapımı film, Oscar’a aday olsun diye hazırlanmıştı sanki. Dört dalda adaylık alan, gösterildiği her yerde bir şekilde ses getiren Savaştan Sonra merkezine ırkçılığı alıyor. Köleliğin kağıt üzerinde sona erdiği bir dönemde, köylerine dönen iki savaş kahramanının ırkçılıkla savaşmasını izlemek biraz zor biraz da keyifli.