18 Nisan 2024, Perşembe
Giriş: 08.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 08.07.2022 04:30

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar

Bu hafta Mubi, Disney Plus ve Trt2'de izleyiciyle buluşacak yapımları derledik
Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 1

MUBI’nin geniş kütüphanesine temmuz başında eklenen filmlerden seçimlerimiz

Drive My Car: Japon yönetmen Ryûsuke Hamaguchi’ye Oscar adaylığı getiren, üstüne hem Oscar hem BAFTA hem de Altın Küre’de kategorisindeki en iyi film seçilen Drive My Car daha yeni çekilmiş bir başyapıt. Yas tutan bir tiyatro yönetmeni ve hayata tek başına tutunmaya çalışan genç bir şoförün yolculuklarını izlemek etkileyici ve bir miktar da şaşırtıcı.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 2

Paranın Kokusu: İnsan hikayelerini seven bir taksi şoförü, her gün Ankara’da her türlü insanı oradan oraya götürürken bir gün arkadaşlarının gazına gelip otomobilin içine kamera koyar. Amaçlarını aşıp insanlara şantaj yapmaya başladıklarında karşılarına Ankara’daki tüm taksi şoförlerinin ölüm emrini verebilecek güçte biri çıkar. Başrollerde Murat Kılıç ve Şevval Sam yer alıyor.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 3

Saltanatın Mezarlığı: 2015 Cannes Film Festivali’nde gösterildiğinde takdir toplayan bir Tayland filmi. Tanımlanamayan bir uyku hastalığından muzdarip bir grup insan ve onlara geçici küçük bir klinikte bakan Jenjira isimli kadının hikayesi. Hikayeye katılan garip bir medyum, sırlar, gerilim… Filmde ne ararsak var, yalnızca aksiyon hariç.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 4

This Much I Know To Be True: Hem belgesel hem de kısa bir müzik ziyafeti… Modern zamanın iki ozanı ve iki yakın dost Nick Cave ve Warren Ellis son iki albümlerinden şarkılarını icra ediyorlar. Yaratıcılık için gereken ilhamdan dostluğa güzel kavramları da ele alan belgesel filmin yönetmeni de önceki müzikal işiyle de kendine hayran bırakan Andrew Dominik.