27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 15.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 15.07.2022 04:31

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar

Bu hafta Trt2, Disney Plus ve beInConnect'te izleyiciyle buluşacak yapımları derledik
Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 1

Kültür sanat kanalı TRT2’nin 22.00 kuşağında yine dünyanın her yerinden önerilerimiz var

Ghasr-e Shirin (Şirin’in Kalesi): İran sinemasından Reza Mirkarimi’nin filmi, çocuklarını yalnız başına büyütme zorunluluğuyla yüzleşen Jamal’ın hikayesini anlatıyor. Dağılmış bir ailenin lideri olan Jamal, eşini kaybettikten sonra çocuklarını alıyor ve annelerinin onlar için kurduğu hayali bulmak için bir bilinmeze gidiyor. 16 Temmuz Cumartesi akşamı yayında.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 2

Journeyman: Paddy Considine’in hem yönetip hem de başrolünü oynadığı 2017 yapımı film, kendisine eşlik eden Jodie Whittaker’ın performansıyla hatırlanıyor. Son dövüşünü yapan ve emekliye ayrıldığını düşünen bir boksör ani bir kafa travması geçirerek hafıza kaybına uğrar. Sonrası hem kendisi hem de eşi ve küçük çocuğu için elbette oldukça sıkıntılı bir süreç. 17 Temmuz Pazar yayında. 

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 3

The Secret Agent (Gizli Ajan): Bu haftanın Hitchcock filmi için 1936’ya gidiyoruz. Büyük Usta’nın en geri planda kalmış filmlerinden olan yapım, I. Dünya Savaşı’nda bir Alman casusunu kaçırması gereken üç İngiliz askerinin hikayesini anlatıyor. Askerlerin görevleri ve duyguları arasında kalmasıyla başlayan çatışma filmin ana hikayesi. 18 Temmuz Pazartesi yayında.

Platformlarda bu hafta bizi bekleyen yapımlar - Resim: 4

Dobar dan za posao (Çalışmak İçin İyi Bir Gün): Bosna Hersek yapımı Good Day’s Work, birçok kişinin yaşadığı zor günleri anlatıyor. İş bulmak zorunda olan ama bunun için arka kapılardan dolanmayan, dürüst bir adamı merkezine alan film geçim mücadelesi ve sınıf çatışmalarına da bir bakış atıyor. Durağan bir anti kahraman filmi. 19 Temmuz Salı akşamı yayında.