18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 27.05.2023 12:23 | Son Güncelleme: 27.05.2023 13:44

Roger Waters'a Almanya'da 'Nazi üniforması' soruşturması

Almanya’da polis ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters'a (79) sahne giysisinin Nazi dönemindeki SS subaylarının giydiği üniformaya çok benzediği gerekçesiyle halkı tahrik etme şüphesiyle inceleme başlattı
Fotoğraf: Bahsi geçen kostüm ile Pink Floyd solisti Roger Waters
Fotoğraf: Bahsi geçen kostüm ile Pink Floyd solisti Roger Waters

Alman basınının Berlin polisine dayandırdığı haberlere göre, 79 yaşındaki Pink Floyd solisti Roger Waters’ın 17-18 Mayıs’ta başkent Berlin’deki Mercedes Benz Arena’da verdiği konserde giydiği kostüm nedeniyle soruşturma açıldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Waters'ın üzerinde apoletler bulunan uzun siyah bir palto giydiği, daire içerisinde sembollerin yer aldığı kırmızı bir kol bandı taktığı ve makineli tüfekle ateş etme taklidi yaptığı görülüyor.

Berlin polis sözcüsü, Waters'ın sahne giysisinin Nazi dönemindeki SS subaylarının giydiği üniformaya çok benzediğini belirterek bu nedenle Nasyonal Sosyalizm kurbanlarının onurunun kırılması, Nazı döneminin yüceltilmesi ve böylelikle kamu barışının bozulması şüphesinin bulunduğu ifade etti.

Waters’ın 28 Mayıs’ta Frankfurt’ta düzenlenecek bir konseri antisemitizm suçlamalarıyla önce iptal edilmiş ancak daha sonra mahkemenin konserin yapılmasına izin verdiği kaydedilmişti.​​​​​​​

Sözcü, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine polisin halkı tahrik etme şüphesiyle inceleme başlattığını aktardı. Haberlerde Waters'ın son dönemde sıkça antisemitizmle suçlandığı belirtildi.