05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2022 01:30 | Son Güncelleme: 09.09.2022 01:30

Tesadüfen yapılan en iyi reklam

2015 yılında yayımlanan, Mark Wolynn kitabı Seninle Başlamadı, Zeytin Ağacı dizisinin ardından yeniden liste başı. Peki ama neden? Sola Unitas Yayınları kurucusu Dr. Umut Kısa’ya sorduk
Tesadüfen yapılan en iyi reklam

Hülya Çelik 

Mark Wolynn’in travmalarla baş etmenin yollarını anlattığı kitabı Seninle Başlamadı, yayımlandığı 2015 yılından beri Türkiye’de ve dünyada çok ilgi görmüştü. Fakat geçen temmuzda Netflix’te gösterime giren ve aile dizimi konusunu işleyen Zeytin Ağacı dizisinin bazı sahnelerinde yer almasının ardından yeniden ilgi odağı oldu, çoksatanlarda zirveye yerleşti. Hatta aile dizimi çalışmaları yapan İstanbul Healing Academy tarafından Mark Wolynn imzalı online bir atölye bile düzenleniyor. Sola Unitas Yayınları kurucusu ve aynı zamanda Mark Wolynn’in öğrencisi olan Dr. Umut Kısa ile Seninle Başlamadı’nın yeniden yükselişini konuştuk.

Kitabın Zeytin Ağacı’na dahil edilmesine nasıl karar verildi?
Dizinin proje olarak oluştuğu ilk zamanlarda, bir buçuk yıl önce yapımcılar Sola Unitas ile bağlantı kurdular ve kitabın çok kısa bazı bölümlerini yayınlamak için izin almak istediklerini belirttiler. Seninle Başlamadı bu sırada yine Türkiye’nin en çok satan kitabıydı ve okuyucular üzerindeki etki nedeniyle tema olarak işlendiğine inanıyorum.

Diziden önceki ve sonraki satış rakamları nasıl?
Normalde aylık 10 bin adetlerde satan bir kitap birden ağustos ayı için 100 bin adetlik satış rakamlarına ulaştı. Bu hızla gitmeyecektir ve sönümlenebilir ama Türkiye’de en az kitap satılan ağustos ayında kitapçılar ve sektör için de nefes oldu.

Siz aynı zamanda Mark Wolynn’in öğrencisisiniz. Yollarınız nasıl kesişti?
Mark Wolynn yıllar önce Kaliforniya’da eğitim aldığım yetenekli biri. Bir buçuk yıl boyunca genellikle San Francisco’da eğitimlerine katıldım. Mark iyi bir terapist ve Huffington Post tarafından en dönüştürücü beş insandan biri olarak etiketlenmişti. Yıllardır davet ederim ama bir türlü Türkiye’ye gelmiyor. Burada bir çalışma yapmasını önemsiyorum. •