27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 15.01.2023 17:56 | Son Güncelleme: 15.01.2023 18:37

Tom Hardy'den Robert De Niro'ya büyük oyunculardan 15 kötü performans

Her ne kadar şimdilerde kariyerlerinin zirvesinde olsalar da en iyilerin de kötü performansları var. Aralarında Al Pacino ve Robert De Niro gibi efsanelerin ya da Leonardo DiCaprio, Tom Hardy gibi şöhretlerinin zirvesinde olan 15 Hollywood yıldızının 15 kötü performansını Independent derledi
Tom Hardy'den Robert De Niro'ya büyük oyunculardan 15 kötü performans - Resim: 1

Tom Hanks - Cloud Atlas, (Bulut Atlası) 2012

2 Oscar'lı oyuncu Tom Hanks, Wachowski kardeşlerin iddialı destanında aslında altı farklı rolde oynadı ve birçok değerlendirmeye göre hiçbirinde tam olarak kötü değildi. Ancak gangsterden romancıya dönüşen Dermot 'Duster' Hoggins rolündeki performansının, Hanks'in tüm kariyerinin en kötüsü olabileceği de tartışma konusu. Görünüşte İrlandalı olan ama kötü ve yanlış aksanıyla ekrana yansıyan Duster'ı bazılarına göre tozlu raflara kaldırmak en iyisi olabilir.

Tom Hardy'den Robert De Niro'ya büyük oyunculardan 15 kötü performans - Resim: 2

Nicolas Cage - The Wicker Man, (Gizemli Ada) 2006

Birçok eleştirmene göre Cage’in kalibresinde olup da, bu kadar kötü performans sergileyen çok az oyuncu var; En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına sahip bir aktörün terazinin bu denli iki ucunda olması nadir rastlanacak bir özellik. Bazıları Cage’in gerilim filmi The Wicker Man’deki performansını kasıtlı bir tercih olarak görse de, birçok insanda bu performans çığlıklara değil, kahkahalara neden oldu.

Tom Hardy'den Robert De Niro'ya büyük oyunculardan 15 kötü performans - Resim: 3

Halle Berry - Catwoman, (Kedi Kadın) 2004

Süper kahraman filmlerinin popülerliğinden önce çekilen Catwoman, gösterime girdiği gibi eleştiri yağmuruna tutulmuş; o sıralar şöhretinin zirvesinde olan Halle Berry ise sadece birkaç yıl önce En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı. Berry, sinema dünyasının en kötülerinin onurlandırıldığı Golden Raspberry Awards’da (Altın Ahududu Ödülleri) ödülünü kabul ederken “Benimkisi kadar kötü bir performans sergilemek için etrafınızda da çok kötü oyunculara ihtiyacınız var” şakasını yaparak suçu paylaşmaya çalıştı.

Tom Hardy'den Robert De Niro'ya büyük oyunculardan 15 kötü performans - Resim: 4

Al Pacino - Jack and Jill, (Jack ve Jill) 2011

Gelmiş geçmiş en büyük aktörlerden biri olan Al Pacino, yine de yıllar boyunca kendi payına düşen şüpheli performanslardan mahrum kalmadı. Ancak birçok eleştirmene göre hiçbiri, Adam Sandler'ın filmi Jack and Jill'deki kısa rolü kadar sarsıcı olmadı. Kendisini canlandıran Pacino, eleştirmenlere göre ‘dunkaccino’ adlı bir içeceği ekranda kaldığı sürece ağzından ayırmayarak neredeyse kendi kendini aşağıladı.