19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 17.07.2022 00:47

Trump’ın yenilgiye yürüdüğü 6 hafta

6 Ocak Kongre baskını şu sıralar ABD gündeminde hararetle tartışılırken Unprecedented en çok izlenen belgesel
Trump’ın yenilgiye yürüdüğü 6 hafta

Defne Akman

BluTV’de yayınlanan Discovery + belgeseli Unprecedented, 45’inci ABD Başkanı Donald Trump ve ailesini 2020’de yürüttükleri ve sonunda kaybettiklerini kabul etmek zorunda kaldıkları seçimin kampanyası sırasında takip ediyor. Üç bölümlük dizi söz konusu süreçte Trump’a, başkanın birinci dereceden yakınları ve ekibine doğrudan erişimi olan tek yapım. Belgesele imzasını atan İngiliz sinemacı Alex Holder yakın zamanda 6 Ocak’ta Kongre binasına yapılan saldırıyla ilgili açılan soruşturmada ifade verdi ve elindeki görüntüleri teslim etti.

Unprecedented’da üç büyük çocuk, damat Jared Kushner ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bire bir röportajlar var. Donald Trump’ın son Beyaz Saray röportajı ve 6 Ocak 2021 Kongre baskını görüntüleri de yine bu belgeselde. Bölümler yaklaşık 50 dakika. 

Unprecedented aile dinamikleri bakımından neredeyse ünlü dizi Succession’ın gerçek hayattaki karşılığı gibi. Üç yetişkin çocuğun Trump için nasıl deli gibi çalıştıklarını açıkça göstermekte. Bu göndermede Atli Örvarsson’un Succession’ı bire bir andıran müziğinin elbette büyük bir payı var. Babasının kızı Ivanka, ailenin sözde asi çocuğu Donald Jr. ve Eric’le beraber Trump ailesi başkanlığa tıpkı bir hanedan gibi yaklaşıyor. Röportajları izlerken insan neredeyse hepsinin birer robot olduğunu düşünüyor. Diğer yandan ekibin bir parçası olan bu çocukların onlara söyleneni yapmaktan başka pek bir şansı yok. Melania ve en küçük Trump olan Barron yine ortalıkta yoklar.