29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2023 11:05 | Son Güncelleme: 21.09.2023 11:29

Walter Isaacson'ın Elon Musk biyografisi ilk haftada 92 binden fazla satıldı

Walter Isaacson'ın Elon Musk biyografisi ilk haftada 92 bin 560 adet sattı. ABD'deki kitapçılar, satışların düştüğü bir yılın ardından bunun iyi bir çıkış olduğunu söyledi
Walter Isaacson'ın Elon Musk biyografisi ilk haftada 92 binden fazla satıldı

ABD'de Walter Isaacson'ın milyarder Elon Musk'ın merakla beklenen biyografisi, satışa çıktığı ilk hafta 92 bin 560 adet satarak güçlü bir performans sergiledi ve kitapçılar için iyi bir sezon başlangıcı oldu. Kitap satışlarını takip eden Circana BookScan'den yapılan açıklamada, "Elon Musk" satışlarının ABD'de 16 Eylül'e kadar satılan basılı kitapları yansıttığı, sesli kitapları veya e-kitapları içermediği belirtildi. 

Circana BookScan'e göre ilk hafta satışları Musk kitabını Isaacson'ın Steve Jobs kitabından sonra önde gelen iş biyografileri ve otobiyografiler arasında ikinci sıraya yerleştiriyor. Apple'ın kurucu ortağının biyografisi 2011'deki ilk haftasında 382 bin 851 adet satılmıştı. Circana BookScan'e göre, 16 Eylül'de sona eren haftada basılı kitap satışlarının yüzde 4 azalarak 501 milyon adede düşmesiyle kitapçılar için zorlu bir yıl oldu. Güçlü talep, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in sahibi olan ve elektrikli araç üreticisi Tesla ile roket şirketi SpaceX'in CEO'su olan ve sık sık ikiye bölünen iş insanına halkın gösterdiği ilginin bir işareti.

Kitap için üç yıl çalıştı

Elon Musk kitabı 12 Eylül salı günü piyasaya çıktı. Isaacson verdiği bir röportajda proje üzerinde yaklaşık üç yıl çalıştığını söyledi.  Wall Street Journal'da yer alan bir eleştiride kitabın insanların milyarder girişimciye nasıl bakmaları gerektiğine dair bazı zorlayıcı yanıtlar verdiği belirtildi. Kitap, 1 Ekim tarihli New York Times ciltli kurgu dışı en çok satanlar listesinde 1 numaraya yükseldi.

Önde gelen kitapçılardan biri Elon Musk'ın ilk hafta satışlarından memnun olduğunu ancak kitabın yayıncısının kendilerini daha fazla satış yapmaları için teşvik ettiğini söyledi. Barnes & Noble'ın CEO'su James Daunt bir röportajda, "Harika gittiğimizi düşünüyorduk ama yayıncı bizi aradı ve yeterince satmadığımızı söyledi" dedi.