02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 10:29 | Son Güncelleme: 01.12.2023 10:49

Zorlu PSM etkinlik takvimi: Gelecek hafta neler var? (4-10 Aralık)

Kültür sanat ve eğlence hayatının buluşma noktasına dönüşen Zorlu PSM gelecek hafta misafirlerini Edith Piaf’ın unutulmaz şarkılarıyla zaman yolculuğuna çıkaran Piaf! The Show ve İbrahim Çiçek’in yönettiği oyun Balina ile buluşturuyor
Nathalie Lermitte
Nathalie Lermitte

Zorlu PSM’de bu hafta, Edith Piaf’ın kariyeri üzerine üretilen en güzel övgü olarak nitelendirilen, Edith Piaf’ın unutulmaz şarkılarıyla zaman yolculuğuna çıkaran Piaf! The Show 6 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanırken, Zorlu PSM, Craft ve Freestage ortak yapımcılığında, İbrahim Çiçek’in yönettiği oyun; Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in performanslarıyla Balina, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde temsillerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kopenhag / 4 Aralık

Yirminci yüzyılın en büyük atom fizikçilerinden Niels Bohr ve Werner Heisenberg 1941 yılında Kopenhag'da tarihin akışını değiştiren bir görüşme yaparlar. Hakkında Hitler için atom bombası yaptığı iddiaları dolaşan Heisenberg, Nazi işgali altındaki Danimarka'ya, yarı-Yahudi eski arkadaşı ve hocası Bohr'u ziyarete gider. Yanlış anlaşılmalar ve belirsizliklerle dolu bu görüşmenin sonucunda İkinci Dünya Savaşı'nın gidişatı ve milyonlarca insanın kaderi belirlenir. Heisenberg, Bohr ve Margrethe'ın huzura kavuşamayan ruhları, hayattayken yanıtlayamadıkları bir sorunun cevabını aramaktadır: Heisenberg Kopenhag'a neden geldi? Belirsizlik, bellek, nezaret ve perspektif temalarını konu eden Kopenhag; bilimin ve sosyal hayatın temeli olan belirsizlik labirentinde modern fizik, felsefe ve ilişkilere dair bir anlatı kuruyor. Hakimi, savcısı ve sanığı sürekli olarak değişen sürreal bir davanın etrafında şekillenen sahneleme fikri, politik söylemlerin git gide sertleştiği çağımızda alınan kararlar ve sorumluluklar üzerine etik bir tartışma açıyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

Bilet Fiyatları:
Genel Satış : ₺297,00

Toz / 5-6 Aralık

Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı: Handan. Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın... Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi…

Sonra birden fazla ‘çat’ sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan… Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan’la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsü, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetiminde, Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşacak.

Kapı Açılış: 18.30-20.00
Etkinlik: 19.00 – 21.00

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: ₺550,00
2. Kategori: ₺462,00
3. Kategori: ₺308,00

Kum Zambakları / 5 Aralık

Zorlu PSM Prodüksiyon’un Ortak Yapım kapsamında hayata geçirdiği oyunu Kum Zambakları, sezon boyunca %100 Studio’da izleyicisini bekliyor. Kum Zambakları insanlık tarihi boyunca çözülemeyen kadın erkek ilişkisini hem gerçek hem ironik hem de şiirsel boyutlarıyla ele alarak seyirciyi bir yolculuğa çıkarıyor. Tutkulu bir aşkın şiirselliğinin ve ruhları dans ettiren müziklerin yan yana geldiği bu oyun modern şehir hayatının içinde sıkışmış evli bir çiftin ilişki sürecine tanıklık etmemizi sağlıyor.

Doğayı ve hayvanların doğal yaşamını yok eden insanlığın kendisiyle ve kadın erkek ilişkisi üzerinden birbiriyle olan çatışmasını eğlenceli bir dille tartışmaya açıyor. Seyirciler aşk ve şiddet arasında duygusal gitgeller yaşayan ve birbirini yok etmeye çalışan Duygu ve Fikret’in hayatının farklı evrelerine tanıklık ederken insanlığın doğayla olan ilişkini yeniden gözden geçiriyor.

Kapı Açılış: 20.30
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
Genel Satış: 176,00₺
Balkon- Kısıtlı Görüş: 143,00₺
Öğrenci: 116,50₺

Ali Congun Stand Up / 5 Aralık

Nev’i şahsına münhasır komedyen Ali Congun, çevreden merkeze isimli insani ilişkilere ve yaşamın çelişkilerine değindiği asabi tonlu tek kişilik gösterisi ile 5 Aralık'ta Zorlu PSM touché sahnesinde.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
Ön Satış: ₺275,00
Genel Satış: ₺308,00

Şevval Sam Senfonik / 5 Aralık

Aşkı BulacaksınŞevval Sam Senfonik konseri İbrahim Yazıcı şefliğindeki Pera Senfoni Orkestrası ile 5 Aralık akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sahne alıyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
VIP- 1 İçecek Dahil: ₺1.650,00
1. Kategori: ₺1.320,00
2. Kategori: ₺1.100,00
3. Kategori: ₺880,00
4. Kategori: ₺660,00
5. Kategori: ₺550,00

İstanbul Vortex / 6 Aralık

Modern dünya partileri içinde boşluğa düştüğümüzde, gece yarısı fikirlerimizi sessize alıp elimizde kalanları estetik bir dile çevirdik.

Eğlendiren notalar için hazırladığımız görselleri bir perdenin üzerine yansıttık. Bu partilerde boş duvarları kısa filmlere çeviriyoruz. Bizler artık birer gölgeyiz, Vortex dünyasında müzikle birlikte görsel temaşaya geçiyoruz.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
Genel Satış: 220,00₺

Piaf! The Show / 6 Aralık

2015’ten bu yana dünyadaki en büyük Fransız prodüksiyonlarının başında gelen, başrolünde dünyaca ünlü yıldız Nathalie Lermitte’in yer aldığı Piaf! The Show Türkiye’de ilk kez Zorlu PSM’de sahnelenecek.

‘Edith Piaf’ın kariyeri üzerine üretilen en güzel övgü’ olarak nitelendirilen, Edith Piaf’ın unutulmaz şarkılarıyla zaman yolculuğuna çıkaran Piaf! The Show, 50’den fazla ülkede 600’ü aşkın kapalı gişe performansın ardından 6 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde!

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
1.Kategori: 990,00 TL
2.Kategori: 880,00 TL
3.Kategori: 770,00 TL
4.Kategori: 660,00 TL
5.Kategori: 550,00 TL
6.Kategori: 440,00 TL

Yıldızlar Altında / 7 Aralık

BİFO’yla birlikte dünyanın klasik müzik alanındaki dev markası Deutsche Grammophon etiketiyle bir albüme imza atan yıldız kemancı Nemanja, 2023’ün son konserinde keman repertuvarının en sevilen yapıtlarından biri olan ve Beethoven’ın bu çalgı için yazdığı tek konçertosu olan op.61 Re Majör konçertoyu seslendirecek. Radulović, 2019’da BBC Proms kapsamında verdiği konserle bir kez daha dinleyenlerini büyülemiş, Gramophone dergisi tarafından “O bir hikâye anlatıcısı ve albümü de büyüleyici masallarla dolu” sözleriyle övülmüştü. BİFO’nun yanı sıra Philharmonia, Staatskapelle Dresden, Radio France Filarmoni ve Kraliyet Filarmoni’nin de aralarında bulunduğu güçlü orkestralarla konserler vermiş olan sanatçı, geride bıraktığımız sezon içinde Vivaldi’den romantik dönem repertuvarına uzanan müzik ufkunda, keman için yazılmış başyapıtlardan seçtiği programlarıyla başarılı yükselişini sürdürdü. Orkestranın şefliğini ise Londra Filarmoni Orkestrası, Vancouver Senfoni, NDR Hamburg, Leipzig Gewandhaus, BBC Filarmoni gibi dünyanın önde gelen pek çok orkestrasıyla bir araya gelen George Pehlivanian yürütecek.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 20.30

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: ₺950,00
2. Kategori: ₺700,00
3. Kategori: ₺500,00
4. Kategori: ₺300,00

N'olucak bu Yusuf Umut'un hali / 7 Aralık

''Ben Yusuf Umut. Genelde böyle söyleyince hangisini kullanıyosun diye soruyolar. Ben ikisini de sevmiyom diyom. O yüzden ikisini de kullanıyom. Dedem demiş illa Yusuf koyun. Peygamber ismi, mübarek olur. Annem de Umut istemiş. İşte Yusuf Umut. Ben olmuşum.’' Yusuf Umut, tanımlayamadığı ama vaz da geçemediği bir özgürlüğün peşinde kendi yolculuğunu anlatıyor. Acaba bu özgürlük, sınırlarından taşan Yusuf Umut’u en sonunda aradığı ortama yakınlaştırabilecek, onu çekyatların, kuralların, sınırların dünyasından kurtarabilecek mi? Bi de buradan soralım; Ne Olacak bu Yusuf Umut’un Hali?

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

Bilet Fiyatları:
Genel Satış : ₺363,00
Öğrenci : ₺220,00

Uğur Sayınbatur 100 Yılın Cazı / 7 Aralık

Türkiye müzik camiasının yakından tanıdığı Trompet Sanatçısı, Akademisyen ve Orkestra Şefi Uğur Sayınbatur 100 Yılın Cazı projesini Caz müziğinin yüz yılı aşkın tarihi ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithaf ediyor. Konserin teması, hayatın en temel eşitlik ilkesi özgürlük olduğunu vurguluyor.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 21.00

Bilet Fiyatları:
Ön Satış : ₺250,00
Genel Satış : ₺294,00

Balina / 7-8 Aralık

Zorlu PSM, Craft Tiyatro ve Free Stage ortak yapımcılığı ile Samuel D. Hunter’ın aynı isimli oyunundan uyarlanarak geçtiğimiz seneye damgasını vuran, Akademi Ödülleri’nde aldığı 3 adaylığın yanında, Brendan Fraser’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran Balina, bir baba-kızın çok geç kaldıkları küçük bir kavuşma hikayesini anlatıyor.

Zorlu PSM, Craft ve Freestage ortak yapımcılığında, İbrahim Çiçek’in yönettiği oyun; Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in performanslarıyla Balina, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde temsillerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: ₺645,00₺
2. Kategori: ₺535,00₺
3. Kategori: ₺425,00₺
Öğrenci: ₺195,00₺

Levent Erden ile Zahiri Hakikat / 10 Aralık

Teknolojisiz dönemin Kim, Nerede, Ne ile, Ne yapıyor? kült oyununu katılan herkesle birlikte yeniden yorumluyor. Zahiri Hakikat, sanal gerçekliğin miş'li geçmiş zamanı.

Daha önce hiç duyulmamış, her gün yepyeni, birlikte oluşturulan ve bir daha anlatılamayacak hikayeler…ler… ler… ler… Levent Erden, çocukluktan kalan yöntemlerle hiç anlatılmamış hikayeleri katılımcılarla beraber yine o anda touché'de oluşturmaya devam ediyor.

Kapı Açılış: 16.30
Etkinlik: 17.00

Bilet Fiyatları:
Ön Satış : ₺253,00

BEN ÇOKTAN GİDERSİNİZ SANMIŞTIM / 10 Aralık

Bir adam, sözlük, Thom Pain, yalnızlık, çocukluk, bir arı ya da kelimeler, bencillik, aşk, kaybetmek, çok aşk, çok kaybetmek ve bir köpek; kocaman gözleri olan bir köpek. Çok severken kaybedenlerin oyunu BEN ÇOKTAN GİDERSİNİZ SANMIŞTIM, gerçek hayatın, insan ve hayvan arasındaki ilişkinin yakın bir örneği. Tek kelimeyle kusursuzluk diye tarif edilen bir aşkın içinde çok severken gidebilmek ya da romantizmin jargonunun dengeli olmak, beraber zaman geçirmek, dışarı çıkmak olarak belirlendiği bir dünyada bu kelimelerdeki acıyı anlamak için ciddi sarsılmalar, görme kaybı ve bir yıl evden çıkmama gerekliliği. Bu oyun yaşam ile ölüm arasında kısa bir an.

Korkutucu ve bir o kadar çekici. Korkularının üstüne gidebilenlerin kazandığını söyleyen bir tavsiyenin kenarı belki. Çocukluğumuz elimizden kayıp giderken, gözlerimizle ve kalbimizle dünyanın tüm hislerini arzularken aldığımız birkaç nefes. Geçecek diyen bir şarkı. Ya da çocuk kalmanızı söyleyen bir öcü. Karar sizin. Sorusu olan var mı? Bizim var: “Sizin çocukluğunuz ne zaman bitti? Ne kadar kötü incindiniz, ne zamandı bu, daha bu kadarcıkken, bu küçücük, hemen incinebilir şeyken; iki büyük gözden, bir kalpten, birkaç yüz kelimeden başka bir şey değilken? Asla iyileşmememiz mükemmel değil mi? Yaralanmalarımız, yaralarımız, hanımlar beyler. Hafife alınmalarımız, suistimal edilmelerimiz, ah, cennet cennet. Korku içinde yaşamak, acıyı ihtiyaçlarımıza uygun hale getirmek. Ciddiyim. Ne mutlu bir hayat. Ne güzel bir oyun.” Hayatta olmak müthiş bir şey değil mi? Bilmem. Belki.

Kapı Açılış: 19.00
Etkinlik: 19.30

Bilet Fiyatları:
Genel Satış : ₺297,00
Öğrenci : ₺176,00

Amadeus / 10 Aralık

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi Amadeus yeni sezon temsillerine devam ediyor. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment iş birliği ile tiyatroseverlerle buluşan oyunun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Dilan Çiçek Deniz (Constanze Weber) paylaşıyor.

Sahne önünde 35, sahne arkasında 20 kişiden oluşan toplam 55 kişilik dev ekibiyle sezonun en çok ses getiren prodüksiyonlarından birisi olan ve sahnelendiği her oyunda tüm biletleri tükenen Amadeus, dünyada bir ilk olan çalınabilir yazı karakteri sayesinde Pazarlama ve Reklamcılık alanlarında ödüller kazandı. 6 Kristal Elma ve 4 Felis ile bu ödülleri alan ilk ve tek tiyatro oyunu olmasının yanında ADC 100th Annual Awards'ta Logo kategorisinde ödül alarak uluslararası alanda başarı kazandı. XX. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Yönetmenimiz Işıl Kasapoğlu En iyi Yönetmen, Selçuk Yöntem Sürekli Mükemmeliyet, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment En İyi Prodüksiyon, olmak üzere 3 dalda ödüle layık görüldü.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 20.30

Bilet Fiyatları:
1. Kategori : ₺895,00
2. Kategori : ₺645,00
3. Kategori : ₺575,00
4. Kategori : ₺445,00
5. Kategori : ₺345,00