27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.12.2023 08:50 | Son Güncelleme: 21.12.2023 08:51

DeLorean’ın tasarımcısından Cybertruck yorumu: Otomobillerin Picasso’su

Geleceğe Dönüş filmiyle dünya çapında üne kavuşan DeLorean otomobillerinin tasarımcısı, Tesla’nın Cybertruck aracına “Otomobillerin Picasso’su” dedi. Busines Insider, DeLorean'ın Cybertruck’ın ilham aldığı araçlar arasında olduğunu yazdı
DeLorean’ın tasarımcısından Cybertruck yorumu: Otomobillerin Picasso’su

Business Insider İtalyan tasarımcı Giorgetto Giugiaro, Tesla'nın Cybertruck'unun bir başyapıt olduğunu düşündüğünü yazdı. Klasik DeLorean'ı tasarlayan Giugiaro, Cybertruck'ı "Otomobillerin Picasso'su" olarak adlandırdı. İtalyan gazetesi la Repubblica'ya konuşan tasarımcı, Cybertruck'ın son derece başarılı olmasını beklediğini söyledi.

"Herkes kendini farklı kılmak ister"

Tesla'nın Cybertruck'ı DeLorean'ından bu yana üretilen ilk paslanmaz çelik araç olmasıyla dikkat çekiyor. DeLorean, 80’li yıllarda gösterime giren Geleceğe Dönüş film serisiyle üne kavuştu. Cybertruck hakkında konuşan Giugiaro “Uyum ve mükemmellik arayışını değil, duygu ve sağlamlık arayışını temsil ediyor” dedi.

Giugiaro, sık sık Cybertruck'ı öven açıklamalar yapıyor. Geçen ay NPR'ye verdiği bir röportajda aracın kamuoyunun tüm ilgisini çekeceğini açıklayarak “Herkes kendini farklı kılmak ister. Pazar bunu gerektiriyor. Cybertruck'ın kesinlikle başarılı olacağından eminim. Hayranlarını bulacağına inanıyorum” dedi.

DeLorean DMC-12

Walter Isaacson'un yazdığı Elon Musk biyografisinde Cybertruck'ın tasarımına ilham veren araçlardan birinin Giugiaro'nun tasarladığı DeLorean olduğu belirtiliyor.

Su altı mod paketi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, X hesabından yaptığı açıklamalarda Cybertruck için büyük planları olduğunu ortaya koydu. Musk, Cybertruck'un bir tekne olarak işlev görmesine olanak sağlayacak bir "mod paketi" sunacağını söyledi. Musk “Cybertruck'ın tekne gibi en az 100 metre su geçmesini sağlayacak bir mod paketi sunacağız. Sadece kapının contalarını geliştirmemiz gerekiyor” dedi.