07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.01.2024 13:36 | Son Güncelleme: 08.01.2024 13:42

Honda’dan elektrikli araç atılımı: Kanada’ya 14 milyar dolar yatıracak

Elektrikli araç üretiminde büyük bir atılım yapmayı planlayan Honda, Kanada’da 14 milyar dolarlık yatırımla Kanada’da tesis kurmayı planlıyor. Japon medyası, Honda’nın en büyük yatırımlarından biri olabileceğini yazdı
Honda’dan elektrikli araç atılımı: Kanada’ya 14 milyar dolar yatıracak

Japon gazetesi Nikkei’nin yayınladığı haberde Honda’nın Kanada’da pil üretimini de içerek yaklaşık 14 milyar dolarlık elektrik araç üretim tesisi kurmayı planladığı duyuruldu. Haberde projenin Honda'nın en büyük yatırımlarından biri olabileceği belirtiliyor. Honda haber hakkında henüz yorum yapmadı.

Japonya'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Honda elektrikli araç satışlarını artırma konusunda yavaş davrandı. Kanada Sanayi Bakanlığı ofisi Reuters'e yaptığı açıklamada, Honda'nın Kanada'da önemli bir yatırım yapmak istediğine dair raporların ülkenin işgücü ve endüstriyel kalitesinin bir sonucu olduğunu söyledi. Sözcü “Raporlar, Kanada’nın küresel elektrikli araç lideri olarak itibarının arttığının kanıtıdır” dedi.

2028'de faaliyete geçebilir

Şirket verilerine göre elektrikli araçlar, Honda'nın 2023'ün ilk dokuz ayında dünya çapındaki yaklaşık 2,8 milyon otomobil satışının %0,5'inden azını oluşturdu. Japon otomobil üreticisinin tesis için Ontario'daki mevcut bir otomobil fabrikasını da dahil olmak üzere birden fazla potansiyel sahaya baktığını yazan Nikkei gazetesi, Honda'nın yıl sonuna kadar bir karara varmayı beklediğini ve yeni tesisin 2028’de faaliyete geçebileceğini belirtti.

Ortaklığını bitirdi

Honda'nın halihazırda yeni Honda e:Architecture'ı temel alarak 2026 yılında Kuzey Amerika'da elektrikli araç üretimine ve satışına başlama planları var. Ortağı LG Energy Solution ile birlikte 2022'de Ohio'yu yeni pil fabrikasının yeri olarak duyuran Honda’nın bu girişimi 4,4 milyar dolardı.

Ekim 2023'te Honda ve General Motors, satışlarda Tesla'yı yenmek için 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya karar verdikten bir yıl sonra uygun fiyatlı elektrikli araçlar geliştirme planını iptal ettiklerini açıkladılar.