08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2024 20:15 | Son Güncelleme: 08.07.2024 20:21

Mercedes-Benz batarya hücreleri için araştırma ve üretim merkezi kurdu

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, Stuttgart-Untertürkheim'daki genel merkezinde elektrikli araçlara yönelik batarya hücreleri için araştırma ve üretim merkezi açtı
Mercedes-Benz batarya hücreleri için araştırma ve üretim merkezi kurdu

Almanya Ekonomi ve İklimi Korumu Bakanı Robert Habeck’in açılışını yaptığı Mercedes-Benz’in “eKampüs” olarak adlandırılan 30 bin metrekarelik merkezi, batarya hücrelerini ve bunların kimyasal karışımlarını küçük seriler halinde geliştirmek, tasarlamak, test etmek ve üretmek için kullanılacak.

Söz konusu merkez ile dünyanın en eski otomobil üreticilerinden olan Mercedes-Benz, istihdamın yanında, yüksek voltajlı depolama sistemlerindeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

Bloomberg'in haberine göre Mercedes, eKampüs'ün yardımıyla gelecek birkaç yıl içinde akü maliyetlerini yüzde 30'dan fazla düşürmeyi de hedefliyor. Almanya Ekonomi ve İklimi Korumu Bakanı Robert Habeck, açılışta yaptığı konuşmada, Almanya ve Avrupa'nın batarya üretiminde kendi kapasitelerini artırmalarını önemine dikkati çekerek, “Avrupa’nın teknolojide kendi know-how'ını geliştirmesi kilit önem taşıyor" dedi.

7 farklı üretim tesisi mevcut

Mercedes’in Baş Teknoloji Sorumlusu Markus Schafer da söz konusu merkezde amaçlarının Mercede-Benz DNA'sı ile mükemmel hücre tasarımını geliştirmek olduğunu belirterek, yeni merkezde geliştirilen hücre tasarımlarının ortak şirketlerle paylaşılacağını ve tedarikçilerden gelecek batarya hücrelerine dahil edileceğini söyledi.

120 yıldır Stuttgart-Untertürkheim'daki fabrikasında motorlar üreten Mercedes-Benz’in ABD, Almanya, Çin ve Polonya dahil olmak üzere 7 yerde ise batarya üretim fabrikası bulunuyor.