24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 29.10.2022 20:16 | Son Güncelleme: 30.10.2022 12:32

Yerli otomobil Togg'un ilk modeli üretim bandından indi

"Bir otomobilden fazlası" için yola çıkan TOGG'un 18 Temmuz 2020'de inşaatına başlanan Gemlik Kampüsü, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Fotoğraflarla gün boyu yaşananlar, açıklamalardan öne çıkanlar ve Erdoğan'ın konuşması...
Yerli otomobil Togg'un ilk modeli üretim bandından indi - Resim: 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan Togg'un seri üretimi için geri sayım sona erdi. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni yapıldı. İşte bugün Gemlik'te yaşananlardan öne çıkanlar ve açıklamalardan satırbaşları

Yerli otomobil Togg'un ilk modeli üretim bandından indi - Resim: 2

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş açılış öncesi yaptığı açıklamada "Fiyatlar belli olmadı. Günümüz dünyasında hiçbir profesyonel beş ay sonrası için, altı ay sonrası için bir fiyat açıklamaz, açıklayamaz. Yani profesyonellikle bağdaşmaz. Öbür taraftan baktığınız zaman yani bizim en azından şu birinci çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağız dediğimiz dönemler içinde biz küresel boyutta rekabet edebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Yerli otomobil Togg'un ilk modeli üretim bandından indi - Resim: 3

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Togg sayesinde 60-65 yıldır özlemini çektikleri yerli aracın üretileceğini belirterek, "Türkler yapamaz, başaramaz, tasarımını yapamaz, beceremeyeceksiniz' denilen bir tesisin, bir markanın doğuşuna hep beraber şahitlik ediyoruz" diye konuştu.

Yerli otomobil Togg'un ilk modeli üretim bandından indi - Resim: 4

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ise Togg'un başta otomotiv sektörü, otonom sürüşü, elektrikli araçlar gibi teknolojik değişimin de adresi olacağını söyledi. Burkay, "Togg, özellikle başta otomotiv sektörü, otonom sürüşü, elektrikli araçlar gibi teknolojik değişimin de adresi olacak. Bu yatırım ve bu teknolojik değişimin başta savunma sanayi, havacılık, bilişim sektörü olmak üzere birçok sektörü de ciddi anlamda destekleyecek" dedi.