19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 24.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 23.02.2022 17:31

Para, siyaset ve iklimin sıcak yılı

Dünyaca ünlü kalemlerden oluşan Project Syndicate yazar kadrosu önümüzdeki 12 ay için siyasete, ekonomiye ve para politikalarına dair öngörülerini birer paragrafa sığdırdı. İşte bu yılın 2022’ye devrettiği küresel ve bölgesel sorunlar ile fırsatların gerçekçi tablosu
Para, siyaset ve iklimin sıcak yılı

İstikrarsızlık krizi kapıda

DARON ACEMOĞLU - MIT İktisat Profesörü; (James A. Robinson ile birlikte) Ulusların Düşüşü ve Dar Koridor: Devletler, Toplumlar ve Özgürlüğün Geleceği kitaplarının yazarı. 

ABD ve Rusya kırmızı çizgileri test edecek

NINA L. KHRUSHCHEVA - New School Uluslararası İlişkiler Profesörü ve son olarak (Jeffrey Tayler ile birlikte) In Putin’s Footsteps: Searching for the Soul of an Empire Across Russia’s Eleven Time Zones kitabının yazarı.

Atlantik’in iki yakasındaki siyasi felç

YANIS VAROUFAKIS - Yunanistan eski Maliye Bakanı; MeRA25 partisi kurucusu ve Atina Üniversitesi İktisat Profesörü.

Gelişmekte olan ülkeler krizle uğraşacak

KENNETH ROGOFF - IMF eski baş ekonomisti; Harvard Üniversitesi İktisat ve Kamu Politikaları Profesörü.

Covid-19 ilacı yaygınlaşabilir

ILONA SZABÓ - Igarapé Enstitüsü’nün Kurucu Ortağı ve Başkanı. Princeton Üniversitesi Brazil LAB’e bağlı bir akademisyen ve Dünya Ekonomik Forumu’nda genç küresel lider.

Finans dünyası otokratik rejimleri sever

KATHARINA PISTOR - Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi Karşılaştırmalı Hukuk Profesörü ve The Code of Capital: How the Law Creates Wealth and Inequality kitabının yazarı.

ABD-Türkiye yakınlaşması mümkün

ŞLOMO BEN-AMİ - İsrail eski dışişleri bakanı ve Toledo Uluslararası Barış Merkezi Başkan Yardımcısı. 

Teknolojide sürpriz bekleyin

DIANE COYLE - Cambridge Üniversitesi’nde Kamu Politikası Profesörü Cogs and Monsters: What Economics Is and What It Should Be (Princeton University Press, 2021) kitabının yazarı.

AB’nin gündemi savunma

JAVIER SOLANA - Eski AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi, NATO Genel Sekreteri ve İspanya Dışişleri Bakanı; şu anda Global Ekonomi ve Jeopolitik Merkezi EsadeGeo’nun başkanı ve Brookings Institution’da kıdemli öğretim üyesidir.

Biden Kongre’yi kaybeder

JOSEPH S. NYE, JR. - Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve Amerikan Yüzyılı Bitti mi?, Yumuşak Güç, Amerikan Gücünün Paradoksu kitaplarının yazarı.

İran ile nükleer anlaşma hayati

FAWAZ A. GERGES - London School of Economics and Political Science’ta uluslararası ilişkiler profesörü, Orta Doğu’nun Kontrolü için Yüz Yıl Savaşı: Sykes-Picot’tan Yüzyılın Anlaşması’na (Princeton University Press) kitabının yazarıdır.

Ne dediler?

JAYATI GHOSH - International Development Economics Associates Genel Sekreteri, Massachusetts Amherst Üniversitesi profesörü: BRIGITTE GRANVILLE - Londra Üniversitesi profesörü, What Ails France (McGill-Queen’s University Press) kitabının yazarı: CONNIE HEDEGAARD - Avrupa İklim Eylemi Komiseri (2010-14) ve Danimarka Çevre Bakanı (2004-07) ve İklim ve Enerji Bakanı (2007-09):  CARLOS LOPES - Cape Town Üniversitesi Nelson Mandela Kamu Yönetimi Okulu’nda profesör: JIM O’NEILL - Goldman Sachs Asset Management‘ın eski başkanı ve İngiltere’nin eski hazine bakanı: TOLULLAH ONI - Halk sağlığı doktoru, kentsel epidemiyolog, Cambridge Üniversitesi’nde kıdemli araştırma görevlisi: