03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.04.2023 17:16 | Son Güncelleme: 27.04.2023 17:57

19. Akbank Kısa Film Festivali başlıyor

Kısa filmlerin yapımını özendirmek, bu alanda yeni yapımları teşvik etmek ve ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları destelemek amacıyla, 19 yıldır her yaştan sanatseveri kapsayan bir festival kültürü yaratan Akbank Kısa Film Festivali başlıyor
19. Akbank Kısa Film Festivali başlıyor

30 yıldır Türkiye’nin sanat ekosistemini kapsayan Akbank Sanat’ta gerçekleşecek olan 19. Akbank Kısa Film Festivali, 2 - 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

19. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında yer alan atölye ve söyleşi programında Gülse BirselUmut AralJonas Matzow GulbrandsenMahmut Fazıl CoşkunBulut ReyhanoğluEkin KoçEmir EtminanBerkay AteşMustafa KaraAleyna SeymenDeniz Şaşmaz OflazSerkan Çakarer, Gönenç UyanıkAslı DadakBarış YıkılmazMine PakelSaki ÇimenFırat TerzioğluYalın Özgencil, Utku Gürler gibi çok sayıda sanatçı, kendi alanlarındaki deneyimlerini festival takipçileriyle paylaşacak.

30’uncu yılını kutluyor

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle 30’uncu yılını kutluyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. Değişimin hiç bitmediği yer olma misyonuyla yılda 1000’e yaklaşan etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 33’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 19’uncu yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor. Sanatseverleri yıl boyunca dört sergiyle buluşturan Akbank Sanat, ‘Kampüste Dijital Sanat’ projesi ile özel bir dijital sanat sergisi ve yan etkinliklerini de yine kampüslere taşıyor. 

71 ülke, 2237 kısa film 

71 ülkeden toplam 2237 kısa filmin başvurduğu Akbank Kısa Film Festivali, Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Genç Bakışlar, Kısadan Uzuna, Deneyimler, Belgesel Sinema, Perspektif, Özel Gösterim ve Forum bölümlerinden oluşuyor. Dünya festivallerinde yer almış birçok filmin yanı sıra çok sayıda Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı, 36 ülkeden 88 kısa ve 3 uzun metraj film festivalde seyirciyle buluşacak.

Atölye söyleşi programı

19. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında yer alan atölye söyleşi programında Gülse BirselAleyna SeymenEkin KoçEmir EtminanBerkay Ateş, Mustafa KaraDeniz Şaşmaz Oflaz, Serkan Çakarer, Gönenç Uyanık, Aslı Dadak, Barış Yıkılmaz, Mine Pakel, Saki Çimen, Fırat Terzioğlu, Yalın Özgencil, Utku Gürler gibi çok sayıda sanatçı, kendi alanlarındaki deneyimlerini festival takipçileriyle paylaşacak.