29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 24.05.2022 18:09 | Son Güncelleme: 24.05.2022 19:08

75. Cannes Film Festivali'nde öne çıkan Türk oyuncular

Fransa'da düzenlenen 75. Cannes Film Festivali'nde Türk oyuncuların rüzgarı esmeye devam ediyor. Dilan Çiçek Deniz, Ekin Koç, Selahattin Paşalı gibi isimlerin ardından Pınar Deniz de kırmızı halıda boy gösterdi
75. Cannes Film Festivali'nde öne çıkan Türk oyuncular

Bu yıl 75'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali, Fransa'nın Cannes şehrinde dünyaca ünlü yıldızların katıldığı törenle başladı. Günlerdir devam eden törenlere Türk isimler de adından söz ettirdi. Son olarak Pınar Deniz, elçisi olduğu markanın temsilcisi olarak törene katıldı.

Özgür Masur imzalı su yeşili sade bir elbise giyen Deniz, topuz yaptırdığı saçları ve doğal makyajıyla  dikkat üzerine çekti.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan 28 yaşındaki oyuncu, tören sonrası gerçekleştirilen partide de pembe mini bir spor elbise tercih etti.

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli 75. Cannes Film Festivali'nin hem açılışına katıldı hem de Top Gun: Maverick filminin kırmızı halısında boy gösterdi. 38 yaşındaki başarılı oyuncu törenin ilk gününde Yanina Yulia imzalı mor, mavi ve beyaz renkteki özel tasarım bir elbise giydi.Kabarık kol detayı ve fiyonkla dikkat çeken Uzerli, sade saç modeli ve makyajıyla da dikkatleri üzerine çekti. Uzerli, Top Gun: Maverick filminin galasına ise Favori Couture marka 11 bin 995 dolarlık siyah renkte bir elbise ile katıldı.

Zerrin Tekindor

Efsane yönetmen George Miller'ın Three Thousand Years of Longing filminde rol alan Zerrin Tekindor, filmin prömiyeri için Cannes Film Festivali’ndeydi.Geçtiğimiz yıl çekimleri Avustralya’da gerçekleşen filmde Kösem Sultan’ı canlandıran Tekindor’u filmin gösteriminde oğlu Hira Tekindor da yalnız bırakmadı.

Türk tasarımcıyı tercih etti

Tekindor, geceye Gamze Saraçoğlu tasarımıyla katıldı. Uzun yıllardır ünlü modacı ile çalışan Zerrin Tekindor, “Gamze Saraçoğlu en hayran olduğum Türk tasarımcı. Mesleki bilgisine, zevkine, yaratıcılığına çok güveniyorum" diye konuştu.Oyuncu, festivalde yönetmen Fatih Akın ile bir araya gelerek kameralara poz verdi. Prömiyere katılan isimler arasında Ece Yüksel, Burcu Gölgedar ve Oğulcan Arman Uslu da vardı.

Dilan Çiçek Deniz

Pop efsanesi Kylie Minogue'un unutulmaz parçası Can’t Get You Out of My Head, dünyaca ünlü DJ Peggy Gou remiksiyle yeniden yorumlandı. Şarkı'nın lansmanı, 75. Cannes Film Festivali çerçevesinde, Cannes’deki Magnum Evi Croisette'de gerçekleştirilen parti ile yapıldı.Oyuncu Dilan Çiçek Deniz, Kylie Minogue ve Peggy Gou ev sahipliğindeki partiye Türkiye’nin onur konuğu olarak katıldı.

Partiden fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 27 yaşındaki oyuncu “Bu büyük bir ayrıcalık. İlkokul yıllarımda dans ettiğim parçanın sahibi Minogue ile birlikte şarkının remiksini dinlemek beni çocukluğuma götürdü” dedi.

Selin Yeninci

Film Festivali'nin resmi bölümünde gösterimi yapılan Emin Alper'in Kurak Günler filmi için Cannes'a giden Selin Yeninci kırmızı halıda boy gösterdi. 34 yaşındaki oyuncu Hakan Yıldırım tasarımı pudra mavisi bir elbise giydi.

Yeninci, Oscar'lı oyuncu Alicia Vikander ile karşılaştığı kırmızı halıda samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Vikander, Selin Yeninci'nin oynadığı Kurak Günler hakkında bilgi aldı. Selin Yeninci, filmin yönetmeni Emin Alper ve ekiple birlikte önce Holly Spider filminin galasına katıldı.

Cannes'da yönetmen ve yapımcılardan övgü alan oyuncu, gördüğü ilgi karşısında mutluluğunu "Oynadığım filmle burada olmak benim çok önemli ve bu mutluluk verici. Oyunculuk adına gösterdiğim çaba ve titizliğin karşılığını almaya başladığımı düşünüyorum" dedi.

Ekin Koç ve Selahattin Paşalı

Kurak Günler’in başrollerinde yer alan Ekin Koç ve Selahattin Paşalı kırmızı halıda birlikte poz verdi. Koç ve Paşalı, kırmızı halıda çektirdikleri fotoğrafı Instagram hesaplarından paylaştı.

Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı filmin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.

Erkan Petekkaya

Erdal Murat Aktaş'ın yönetmenliğini yaptığı Her Şeye Rağmen filminde rol alan Erkan Petekkaya da festivale katılan isimler arasındaydı. Petekkaya film prömiyerinin ertesi günü Fransa'da kapkaççı saldırısına uğradı. Sokakta cep telefonunu alıp kaçan gaspçıyı kovalayan Petekkaya, 300 metrelik bir kovalamacadan sonra yakaladı. Petekkaya daha sonra hırsızı, polislere teslim etti.