20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 30.11.2022 13:49 | Son Güncelleme: 02.12.2022 15:12

ABD'li ve Türk sanatçılarla koleksiyonerler Miami'de bir araya geldi

Contemporary İstanbul (CI) ile Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Miami Sanat Haftası'nda gerçekleştirilen özel programda ABD'li ve Türk sanatçılarla koleksiyonerler bir araya geldi
ABD'li ve Türk sanatçılarla koleksiyonerler Miami'de bir araya geldi

CI'den yapılan açıklamaya göre, Miami'de önemli uluslararası çağdaş sanat sergileri ve projeleriyle ön plana çıkan The Bass Çağdaş Sanat Müzesi'ndeki etkinlik, Amerikan Türk Cemiyeti Eş Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Miami Sanat Haftası nedeniyle dünyanın her yerinden Miami'ye gelen sanat profesyonellerinin davetli olduğu programda, sanatçı ikilisi ha:ar'ın (Hande Şekerciler ve Arda Yalkın) Mindflow eseri beğeniye sunuldu.

Çağdaş sanat gelişmelerinin konuşulacağı etkinlikte, 26 Eylül-1 Ekim 2023'te Tersane Istanbul'da gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul'un 18. edisyonu ile kültür ve sanat merkezi İstanbul'un önemi vurgulandı.

Suzan Sabancı Dinçer and Ali Güreli

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ali Güreli ise "CI olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine bugüne kadar yaptığımız sanat odaklı değerli katkıyı, hiç kesintiye uğratmadan devam ettirmek ve daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Tarihi Haliç'in kültür ve sanat merkezi olma yolunda gelişmesi sonucu İstanbul, dünyanın önde gelen kültür sanat metropolleri arasında yerini almasında hızla ilerlemektedir" ifadelerini kullandı. Program, Türk Hava Yolları, LG OLED evo ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle düzenlendi. Etkinliğe ayrıca konsoloslar, sanat galerileri temsilcileri ve sanat profesyonelleri katıldı.