04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2022 14:11 | Son Güncelleme: 18.05.2022 15:17

Cannes Film Festivali başladı: İşte kırmızı halıda öne çıkanlar

75. Cannes Film Festivali dün gece görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdi. 28 Mayıs'a kadar sürecek olan festival Final Cut filminin galasıyla başladı. Özellikle jüri üyelerinin kıyafet tercihleri kırmızı halıda dikkat çekti
Cannes Film Festivali başladı: İşte kırmızı halıda öne çıkanlar

Fransa’da son iki yıldır Covid-19 salgınının olumsuz etkilediği Cannes Film Festivali, bu yıl da Ukrayna-Rusya savaşı gölgesinde başladı. Salgın nedeniyle 2020'deki festivalinin iptal edilmesi ve 2021’de mayıs yerine temmuza ertelenmesinin ardından bu yıl 75'incisi düzenlenen festival Fransa'nın Cannes kentinde yapılıyor. Dün gece  Fransız yönetmen Michel Hazanavicius Final Cut (Coupez) filminin galasıyla açılışı yapılan festival 28 Mayıs'a kadar devam edecek. 

Onur ülkesi Hindistan

Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen Avrupa Film Pazarı'nın (Marche du Film) bu yılki onur ülkesi Hindistan olurken, Hint aktris Deepika Padukone de festivalin jürileri arasında yer alıyor. 

Ukrayna-Rusya savaşı gölgesinde bir festival

75. Cannes Film Festivali Ukrayna-Rusya savaşı gölgesinde gerçekleşecek. Rus delegasyonlarının bu yılki festivalden men edildiği, etkinlik öncesinde duyurulmuştu.

Ukrayna halkına desteğinin işareti olarak, iki Ukraynalı yönetmenin filmi festivalde farklı bölümlerde, geçen ay Ukrayna’da da öldürülen Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius'nun son filmi Mariupol 2 ise özel gösterimle sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Gösterişli kırmızı halı

Yıllardır düzenlenen festivalde dünyanın en gösterişli kırmızı halılarından birisi de gerçekleştiriliyor. Etkinliğin imzası olan kırmızı basamakları çıkmak için Hollywood’tan birçok yıldız özel tasarım kıyafetleriyle geceye katılıyor. 

Bu yılın programında dört gözle beklenen çok sayıda film var. Jüride ise Deepika Padukone, Rebecca Hall, Noomi Rapace ve Jasmine Trinca gibi yıldızlar var. Festivalin ilk gününde jüri üyelerinden bazıları kırmızı halıda öne çıkmayı başardı. 

Jüri başkanı Deepika Padukone’un Hint tasarımcı Sabyasachi’ye ait tek omuzlu elbisesi, bengal kaplanından ilham alınarak tasarlandı. Padukone’un ışıltılı elbisesi kendi Hint kökenlerine özel bir selamdı. 

Jüri üyelerinden Rebecca Hall ise kırmızı halıya, pembe ve kırmızıdan oluşan ışıltılı Gucci elbisesiyle katıldı.

61 yaşındaki Julianne Moore, Bottega Veneta marka siyah bir elbise tercih etti. Ünlü oyuncu görünümünü gösterişli zümrüt bir kolyeyle tamamladı.

27 yaşındaki model Caroline Daur, metalik pembe mini elbisesiyle kırmızı halıda beğenilen isimlerden biriydi. Daur, Valentino elbisesini altın zincir kolyesi ve elbisesiyle aynı renk yüksek platform topuklularla tamamladı.

Hintli oyuncu Urvashi Rautela geceye Tony Ward Couture marka uzun beyaz bir elbise giydi. Bollywood yıldızı Urvashi Rautela, The Legend filminin afiş lansmanı için bu yıl Cannes Film Festivali'nin 75.'sine katıldı. Tek omuz tül bir elbise giyen Reutela’nın, saçları sımsıkı bir topuzla toplanmıştı.

Lori Harvey, Alexandre Vauthier'in İlkbahar 2020 Couture koleksiyonundan kanarya sarısı straplez bir elbise giydi. Ünlü model korsajlı ve katlardan oluşan eteğinin altına altın rengi topuklular tercih etti. Harvey gösterişli görüntüsünü 100 karat pırlanta Messika marka bir kolye ve yine aynı markanın pırlanta kolye ve küpeleriyle tamamladı.

(Kaynaklar: Vogue, DailyMail, People)