27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2022 09:41 | Son Güncelleme: 15.10.2022 09:58

Harry Potter’ın Hagrid’i Robbie Coltrane hayatını kaybetti

Harry Potter film serisinin unutulmaz karakterlerinden Hagrid'e hayat veren Robbie Coltrane, 72 yaşında yaşamını yitirdi
Harry Potter’ın Hagrid’i Robbie Coltrane hayatını kaybetti

İskoç aktör Robbie Coltrane, 72 yaşında hayatını kaybetti. Coltrane, Harry Potter serisi boyunca canlandırdığı Hagrid karakteriyle hafızalara kazındı. Ayrıca  dedektif draması Cracker ve James Bond filmleri Goldeneye ve The World Is Not Enough'da yer aldı.  

Menajeri Belinda Wright yaptığı açıklamada, oyuncunun İskoçya'daki Falkirk yakınlarındaki bir hastanede öldüğünü doğruladı. Wright, Coltrane'i eşsiz bir yetenek olarak nitelendirdi ve Hagrid'in dünyanın her yerindeki çocuklara ve yetişkinlere neşe getirdiğini söyledi. Wright, “Harika bir aktör olmasının yanı sıra, zeki, espriliydi. 40 yıl boyunca menajeri olarak adlandırılmaktan gurur duyduktan sonra onu özleyeceğim” dedi. 

"Onunla tanıştığım için şanlıyım"

Harry Potter yıldızı Daniel Radcliffe yaptığı açıklamada Coltrane'e övgüde bulundu: Robbie, tanıştığım en komik insanlardan biriydi ve o sette çocuklar olarak bizi sürekli güldürürdü. Azkaban Tutsağı’nda, Hagrid'in kulübesinde saatlerce sağanak yağmurdan saklandığımızı ve morali yüksek tutmak için hikayeler anlatıp şakalar yaptığını özellikle hatırlıyorum. Onunla tanıştığım ve çalıştığım için inanılmaz şanslı hissediyorum ve vefat ettiği için çok üzgünüm. İnanılmaz bir aktördü ve sevimli bir adamdı. 

Serinin yıldızlarından Emma Watson da üzüntüsünü dile getirdi: Robbie, eğer bir film setinde bana karşı olduğun kadar nazik olursam, söz veriyorum bunu senin adına ve anuna yapacağım” dedi. 

Serinin kitaplarının yazarı JK Rowling, Twitter paylaşımında Coltrane’in inanılmaz bir yetenek olduğunu söyledi.