08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.05.2024 14:10 | Son Güncelleme: 06.05.2024 14:10

İstanbul'da haftanın sanat rehberi

İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslara sahne olacak
İstanbul'da haftanın sanat rehberi

Tiyatrolar

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda (İDT) 12 Mayıs'a kadar Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı, Babamın Kelimeleriyle, Oyuncu (Ben-Feuerbach), Bir Ruhun Hikayesi, Meraklısı için Öyle Bir Hikaye, Bence Katil Öldürdü oyunları tiyatroseverlerle buluşacak. İDT sahnelerinde ayrıca Küçük Korku Dükkanı müzikali ve Çöp Canavarı adlı çocuk oyunu sahnelenecek.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında 9-12 Mayıs'ta Kedi ve Şafakta Buluş Benimle, Hayvanat Bahçesi Öyküsü, Yarın ya da Yarın, İkinci Perdenin Başı, Diktat, Biri, Hiçbiri, Binlercesi ve İkinci Perdenin Başı oyunları izleyicinin beğenisine sunulacak.
  • Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yarın Hayrola Karyola, 10-11-12 Mayıs'ta Bella Figura oyunları sahnelenirken, Zeytinburnu Kültür Sanat'ta 12 Mayıs'ta Çalışkan Karıncalar çocuk tiyatrosu sergilenecek.
  • Zorlu PSM'de yarın Kel Diva, 9-10 Mayıs'ta Balina, 11-12 Mayıs'ta Toz oyunları, Maximum Uniq Hall'de ise bugün Saatleri Ayarlama Enstitüsü, 10 Mayıs'ta Şakşakçılar, 13 Mayıs'ta Kel Diva oyunları izlenebilecek.

Konserler

  • AKM'de yarın Levent Yüksel'in 30. Yıl Senfonik Konseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) Stabat Mater konseri sanatseverlerle buluşacak. AKM'de 10 Mayıs'ta İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri Gala Konseri, 11 Mayıs'ta ise Les Femmes En Pantolon konserleri müzikseverlerin beğenisine sunulacak.
  • Zorlu PSM'de 9 Mayıs'ta Üç Yıldız, Bir Prömiyer konseri, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda - 10 Mayıs'ta Henri Texier Trio, 11 Mayıs'ta CRR Türk Müziği Topluluğu ve Gabor Tarkövi konserleri İstanbullularla buluşacak.
  • Zeytinburnu Belediyesi 11 Mayıs'ta Merkezefendi Darulkurrasında, Nağmedar: Enstrümantal Hicaz ve Nihavend Eserler konserine ev sahipliği yapacak.

Devam eden sergiler

  • Kuveyt Türk Katılım Bankası katkılarıyla hazırlanan ve koleksiyoner Bekir Kantarcı'nın koleksiyonundan oluşturulan Gılaf-ı Reyya: Osmanlı'dan Günümüze Koku Şişeleri sergisi, Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde (TİEM) 22 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.
  • İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'ndeki Yazan-Çizen Latif Demirci sergisinde, sanatçının eserleri ve çizgi karakterlerin maceraları kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuluyor.
  • Macaristan Ulusal Film Enstitüsünün hazırladığı ve Macar sinemasının 120 yılını anlatan Geniş Açı sergisi, Macar Kültür Merkezi'nde görülebilecek.
Kaynak: AA