19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.02.2024 19:03 | Son Güncelleme: 24.02.2024 21:36

İmamoğlu ile Kurum arasında 'davet' polemiği

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı açılışına davet edildiğini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'kendi kendine hayali davetler yaptığını' savundu. İmamoğlu ise bu açıklamaya, "ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor" yanıtını verdi
İmamoğlu ile Kurum arasında 'davet' polemiği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum arasında 'Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı açılışına davet' polemiği yaşandı. İmamoğlu, Sancaktepe'de dün yaptığı konuşmada, iktidar tarafından bugüne dek İstanbul'daki açılışlara davet edilmediğini belirterek, "İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Peki şimdi ben ne yapacağım? Pazartesi oraya gideceğim. Pazartesi niye gideceğim biliyor musunuz? Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" demişti. 

Kurum: Hayali davetler yapıyor kendi kendine

Murat Kurum, İmamoğlu'nun bu açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Şimdi başkan İstanbul'da yaşamadığı için hayali davetler yapıyor kendi kendine. Ben dün bakanımızla beraberdim, kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Zaten 5 yıldır yeni mi aklı başına gelmiş? Yani 5 yıldır hiçbir protokole uymayan, bu manada İstanbul'un hizmetlerinden mutlu olamayan bir başkandan bahsediyoruz. Bugün kalkmış ne hikmetse yine bir polemik ve plan peşinde, oradaki gündemi değiştirme peşinde, 'Davet edildim, edilmedim.' Yani davet edilsen ne olur, edilmesen ne olur? Sen 5 yıldır zaten İstanbul'u üzdün, İstanbul için hiçbir yatırımı yapmadın. Şimdi kalkmış efendim 'davet edildim, edilmedim' siyaseti yapıyorsun. Ne siyasetidir bu? Şimdi ya git işine bak. Hepimiz seni öğrendik, ne yapmaya çalıştığını da biliyoruz."

İmamoğlu: Bu şekilde cevap veren bir akla şaşıyorum

Kurum'un bu ifadeleri sorulan İmamoğlu'nun yanıtı ise şöyle oldu: "Gerçekten böyle mi söyledi? Vallahi ilginç. Kameralara mı söyledi yani. Bununla gurur duydu yani davet almadığımdan dolayı. Ben neyse ben buna cevap vermeyeyim de buna bu şekilde cevap veren bir akla şaşıyorum yani. Hani mesela böyle bir şey olsa ki öyle bir şey yok. ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor. Ama yani böyle bir cevap vermek, davet edilmedim mutlu mu oldu yani? Çocuklar gibi vallahi. Allah akıl versin. Yani bize bir davet yapıldı. Ama süreçleri pazartesi görelim bakalım. Ben bakanla görüşmedim tabii bana gelen süreci biliyorum sadece. Gördüğüm davetiye kartını biliyorum."