27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.02.2024 21:37 | Son Güncelleme: 27.02.2024 22:07

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kendi kazanırsa milli irade, başkası kazanırsa yanlışlık

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı" açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Erdoğan'ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık" dedi
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kendi kazanırsa milli irade, başkası kazanırsa yanlışlık

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı" ifadelerine yanıt verdi.  Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hatırlayın 1994'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur. Öyle mi? Kim vardı iktidarda? CHP, yani şu andakinin büyükleri. Peki İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtulmak için. Peki rahmetli Kadir Bey (Topbaş) İstanbul'a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Bey'le ta bu şahsa kadar geldi. Şimdi bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu mu? Maalesef oldu. Yatırım var mı? Yok" demişti. 

Güngören'de düzenlenen mitingde Erdoğan'ın söz konusu ifadelerini hatırlatan İmamoğlu şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı dün doğum gününde benim için bu şahıs nasıl olduysa yanlışlıkla bu görevi aldı dedi. Kendi seçim kazandı mı onun adı milli irade. Sandığa yansıdı. Ama ben seçim kazandığımda ne hikmetse birden adı yanlışlık oldu. Yanlışlık koyduğu ifade aslında bize bir başka mesaj veriyor. Erdoğan'ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade, başkası kazanırsa yanlışlık."

"Güle oynaya milli iradeye darbe yaptılar"

İBB başkanlık seçimlerinin 6 Mayıs 2019'da iptal edilmesiyle İstanbul'da milli iradeye karşı adı konmamış bir darbe yapıldığını savunan İmamoğlu şöyle devam etti: "Seçimi iptal ettiler seçimi. İşte sadece seçimi iptal etmediler. Ne dediler? Sandıklarda 700 tane terörist var dediler. Peki ne oldu sonunda? Kimse ceza almadı. Hani terörist? Hani terörist yok? Yani ne yaptılar? Sırf bir seçimi başkası kazandı diye yalan konuştular seçimi iptal ettirdiler. Milletin demokrasiyle olan bağını koparmak istediler. Ne dediler? Oy çaldılar dediler. Dava bitti, oy çalan kimse yok. Bize demokrasi nutukları atan o beyefendi ne dedi hatırlayın. Sen on üç bin oyla İstanbul seçimini kazanacağını mı zannettin dediler. Doğru mu? On üç bin oyu beğenmedi. Ne dedi bir şey daha dedi. Çaldılar ifadesi hukuki değil ama siyasi bir ifadedir dedi. Yani anlayacağınız 6 Mayıs 2019 ‘da ne yaptılar biliyor musunuz? Güle oynaya milli iradeye darbe yaptılar."

"En az iki hafta külliyeden çıkmaz"

"15 Temmuz'da millet, darbecilere karşı nasıl karşı durduysa 23 Haziran'da da 806 bin oy fark atarak demokrasiye sahip çıktı" diyen İBB Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "806 bin oy farkı olunca Sayın Cumhurbaşkanı üç gün ortadan kayboldu. 31 Mart'tan sonra ne olacak biliyor musunuz? En az iki hafta göremeyeceğiz onu. Herhalde iki hafta külliyeden çıkmaz. Çünkü, bu millet yanlışlıkla denilen o tarz cinliklerine artık uyandı. Bu millet tecrübe kazandı. Sizin oyunlarınıza karşı bu millet bağışıklık kazandı bağışıklık. Bu millete yeni oyunlar kurma fikrini aklınızdan çıkarın kardeşim. Bu millet size bu fırsatı vermeyecek."