02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.03.2024 20:20 | Son Güncelleme: 01.03.2024 22:46

İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Gizli gizli ihale yapıp yol yürümeye çalışıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar planları iptal edilen ve iktidarın "Gündemimizde yok" dediği Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul'da yol yürümeye çalışıyorlar" açıklamasını yaptı
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Gizli gizli ihale yapıp yol yürümeye çalışıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar planları iptal edilen Kanal İstanbul projesiyle ilgili ihale süreçlerinin gizli olarak devam ettirildiğini söyledi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ile birlikte Beykoz'da düzenlenen mitingde konuşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bakın değerli İstanbullular; malumunuz bizde çok ama çok güzel bir söz var. Huylu huyundan vazgeçer mi? Vazgeçmez, vazgeçmez. Hani bunlara mikrofon uzatılıyor. Ne diyorlar? ‘Milletin gündeminde olmayan, bizim gündemimizde olmaz'. Ne için diyorlar? Kanal İstanbul için diyorlar. Doğru mu? Ama ben size söyleyeyim mi? Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul'da yol yürümeye çalışıyorlar."

Projeye karşı hep birlikte 'İstanbul'un muhafızı' olacaklarını dile getiren İBB Başkanı, "Bunlar gizli kapaklı ihaleler yapmaya devam etsinler. Ama bu millet gizli kapaklı değil, açıkça bunlara demokrasi dersini, İstanbul'un muhafaza olduğunu, İstanbul'u bir kişiye değil, 16 milyona emanet edeceğini, 31 Mart'ta demokrasi şamarı gibi vuracak yüzüne, demokrasi şamarı" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Kanal İstanbul projesinin planlandığı bölgenin merkezindeki Dursunköy'de konut ve ticaret alanları inşa edilmesi için 3,3 milyar liralık bir ihale gerçekleştirildi. Emlak Konut'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan (KAP) bildirimde, Kuzu Toplu Konut İnşaat'la 27 Şubat 2024 tarihinde sözleşme imzalandığı belirtildi.

"Temcit pilavı gibi, Kanal İstanbul da Kanal İstanbul"

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, bugün katıldığı bir programda Sözcü TV muhabirinin Kanal İstanbul’la ilgili sorusu üzerine “‘İstanbullunun gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmayacak’ dememize rağmen ısrarla, temcit pilavı gibi, Kanal İstanbul da Kanal İstanbul… ‘İstanbul’un gündeminde yoksa bizim gündemimizde yok’ diyoruz. Bunu söylememize rağmen yine soruyorsunuz” dedi.