05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2024 18:14 | Son Güncelleme: 23.03.2024 21:18

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 'Londra'daki evi tüm mallarım eder' diyor, yüzde biriyle takas yapalım

ABB Başkanı Yavaş, Cumhur İttifakı'nın ABB adayı Altınok'un kendisine yönelik, "Babadan kalma tüm tarlaları satsam Londra’daki evini alamam" sözlerine yanıt verdi. Söz konusu evi kızının 32 yıl taksitle aldığını belirten Yavaş, "Takas yapalım, onda biriyle, yüzde biriyle takas yapalım" dedi
Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 'Londra'daki evi tüm mallarım eder' diyor, yüzde biriyle takas yapalım

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Babadan kalma tüm tarlaları satsam Londra’da aldığı evi alamam" diyen Cumhur İttifakı'nın ABB adayı Turgut Altınok'a takas teklifinde bulundu.  Çankaya'da yaptığı konuşmada, Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel'in, Altınok ailesinin mal varlığıyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Yavaş, "Mal beyanını açıklayan rakibim onu da eksik açıklamış. Televizyoncu soruyor, 600 daire varmış Antalya'da diyor, 'Babadan kalma, babadan kalma' diyor. Kaldı ki kız kardeşiniz 'bu mal beyanı eksik' diyor. Onu da mı yalanlayacaksınız? Niye yalan söylüyorsunuz? Yalan söylüyorsanız niye Ankara'nın yönetimine talip oluyorsunuz? Başka yalanlarınız ne var? Halkına yalan söyleyenden belediye başkanı olmaz" dedi. 

Londra'daki eviyle ilgili iddialara da değinen ABB Başkanı şunları söyledi: "2014 yılındaki seçimden sonra iş bulamadığı için birçok genç gibi yurt dışına gitmek zorunda kalan kızımın aldığı 32 yıl taksitle aldığı, tam 32 yıl taksit ödeyeceği bir evi... Daha da alalı iki yıl oldu. Mansur Yavaş'ın 'Londra'da evi var, Londra'da evi var' dilinde tüy bitti. Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım. Şöyle diyor; 'Mansur Yavaş'ın Londra'da evi var. Onun Londra'daki bir evin parası benim bütün mallarım eder' Takas yapalım. Onda biriyle takas yapalım. Yüzde biriyle takas yapalım. İnşallah yalanlarını yüzlerine çarpacağız. Bizde yalan yok. En ufak bir eksiğimiz olsa devletin bütün kademeleri elinizde öyle mi? Her şeyi çıkarırsınız. Basın toplantısında daha başka şeylerde anlatacağım inşallah."