18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.04.2024 16:25 | Son Güncelleme: 01.04.2024 16:25

Özgür Özel: Hatay seçiminde bir usulsüzlük söz konusu

Seçim döneminden en çok konuşulan şehirlerin başında gelen Hataş seçim sonrasında da gündemde. Son olarak Özgür Özel "Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.
Özgür Özel: Hatay seçiminde bir usulsüzlük söz konusu

31 Mart seçimlerinin kesin olmayan sonuçlara göre Hatay'da sandıktan AK Parti adayı Mehmet Öntürk çıktı. ANKA verilerine göre; AK Parti yüzde 44.49, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ise 43.99 oy aldı. Anadolu Ajansı verilerine göre ise Öntürk yüzde 44.48, Savaş 43.98 oy oranında kaldı.

İtirazların devam ettiği sonuçların ardından Lütfü Savaş, oy pusulalarının taşınma sürecinde usulsüzlük iddiasında bulunarak "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz" dedi. Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk zafer konuşması yaptı. Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada Savaş'a destek vererek "Hatay’da da devam eden sayım sürecinde hakkın hukukun hakim olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel'den açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaşanan usulsüzlük iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Özel’in Twitter (X) hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız.