26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2023 14:45 | Son Güncelleme: 18.03.2023 15:00

Kadıköy’de 34 kedi ölü bulundu: İnceleme başlatıldı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde mahalle sakinleri tarafından sokakta beslenen 34 kedinin ölü bulunması ve sahipli bazı kedilerin kaybolması üzerine inceleme başlatıldı
Kadıköy’de 34 kedi ölü bulundu: İnceleme başlatıldı

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi'nde iki gün içerisinde sokakta beslenen 34 kedi ölü bulundu. Bazı mahalle sakinlerinin ise evinde beslediği kediler ortadan kayboldu. Şikayetler üzerine Kadıköy Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Örnekler laboratuvara gönderildi

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ise ölen kedilerden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Yaralı olarak kurtulan bir kedi ise mahalledeki bir veterinerde tedaviye alındı.

"Kedilerimiz zehirlendi"

Mahalle sakinleri ve esnaf konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda; "Bugün Rüştiye Sokak’ta şu anki tespitlere göre 34 kedi öldürüldü… Sayı sürekli artıyor. Mahallemizde severek, sakınarak baktığımız kedilerimiz maalesef dün birileri tarafından zehirlendi. 20 senedir Rüştiye Sokak’ta böyle bir şey yaşanmamış. Bu bir ilk… Mevzu bahis çıkmaz sokak kediler için o kadar güvenliydi ki bir çok ev kedisi bile çıkıp, gezip evlerine geri dönüyorlardı. Bu sabah maalesef bir kaç ev kedisi de eve geri dönemedi. Biz mahalleli olarak bu olaya dikkat çekmek için çalışıyoruz. Polis ve savcılık aracılığıyla gerekenin yapılmasını hedefliyoruz" denildi.