19 Nisan 2024, Cuma
Giriş: 17.04.2023 15:22 | Son Güncelleme: 17.04.2023 17:06

The Telegraph seçti: Türkiye'de en iyi plajlara sahip oteller

Havaların güzelleşmesi ve güneşin yüzünü göstermesiyle geniş sahilleri, berrak suları ve tertemiz kıyılarıyla insanı büyüleyen otel arayışları başladı. The Telegraph Bodrum'dan Fethiye'ye Türkiye'deki en iyi plajlara sahip otelleri sıraladı
The Telegraph seçti: Türkiye'de en iyi plajlara sahip oteller - Resim: 1

Ege'nin şık ve zarif şehri Bodrum'undan Akdeniz'in sahil beldeleri Antalya ve Alanya'ya kadar güneye ve doğuya uzanan Türkiye'nin muhteşem turkuaz sahillerinde herkes için bir şeyler var. Sadece tekneyle ulaşılabilen tenha koyları, caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmak için kıyıya tırmandığı beyaz kumlardan oluşan büyük şeritleri ve hayal edilebilecek en derin turkuaz rengi bir denize doğru inen kayalık burunları düşünün.


Bu enfes sahilin ardında yer alan, yoğun çam ormanları, Likya, Yunan ve Roma gibi antik kültürlerin çarpıcı güzellikteki kalıntıları, kayaya oyulmuş mezarlar, dik katmanlı tiyatrolar ve yuvarlanmış sütunlar şeklinde manzaraya dahil olur. İster havuzda uzanmak, ister denizde yüzmek, şnorkelle dalmak, tüplü dalış yapmak, rüzgar sörfü yapmak, uzak antik yerleri keşfetmek veya bir ya da üç tur golf oynamak için olsun, bu güzel Güneybatı köşesi mükemmel bir plaj tatili için biçilmiş kaftan, işte Türkiye'deki en iyi plaja sahip otellerinden The Telegraph'ın seçtikleri.

The Telegraph seçti: Türkiye'de en iyi plajlara sahip oteller - Resim: 2

Mandarin Oriental, Bodrum
Bodrum, Türkiye
Uzman değerlendirmesi: 8/10

Türkiye'nin güzel Ege kıyılarına uzanan engebeli bir yarımadanın kuzey kıyılarında, kendi özel koyunun etrafını saran Mandarin Oriental'den daha rahat, sofistike ve seçkin bir dinlenme yeri hayal etmek zor. Bodrum ve çevresini kendi Fransız Rivierası haline getirmiş olan Türkiye'nin zengin elitlerine ait yatların ya da kruvazörlerin ara sıra geçmesi sayılmazsa, tesisin arazisine girildiğinde insana dış dünyayı hatırlatacak hiçbir şey yok. Gündüz aktiviteleri, plajlar ve önlerindeki kristal berraklığındaki sular etrafında dinlenmek yapılması gereken ilk iş olabilir. Bunun yerine spada kendinizi şımartmayı da tercih edebilirsiniz.

Fotoğraf: Mandarin Oriental/ Instagram

The Telegraph seçti: Türkiye'de en iyi plajlara sahip oteller - Resim: 3

Olympos Lodge
Antalya, Türkiye
Uzman değerlendirmesi: 8/10 

Olympos Lodge, Türkiye'nin muhteşem güzellikteki Turkuaz Sahili'nin bozulmamış bir mücevheri olan Çıralı Plajı'nın güney ucunda önemli bir noktada yer alıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı tepelerle çevrili ve berrak bir nehrin yakınında yer alan plaj, kaplumbağaların yuvalama alanı olduğu için imardan korunuyor. Otel, yemyeşil, neredeyse sub-tropikal bir arazinin ortasında yer alan lüks bungalovlardan oluşuyor. Otuz yılı aşkın bir süredir aynı aile tarafından işletilen otel, güneşlenme ve yemek sonrası içkiler için palmiye yapraklarıyla kaplı bir barı, gündüzleri gölgede uyuklamak için ağaçların arasına gerilmiş hamakları ve bir ördek göletiyle samimi bir yer.

Fotoğraf: Olympos Lodge/Instagram

The Telegraph seçti: Türkiye'de en iyi plajlara sahip oteller - Resim: 4

D-Maris Bay
Marmaris,Türkiye
Uzman değerlendirmesi: 9/10

İzole ve sakin D-Hotel, koruma altındaki Datça Yarımadası'nda, sık ağaçlı bir yoldan ulaşılan, sıra sıra yemyeşil bitki örtüsüyle çevrili çarpıcı bir koyda yer alıyor. Bu muhteşem ortamın yanı sıra mükemmel yemekler ve kapsamlı tesisler, burayı Türkiye'nin en iyi olmasa da en iyi lüks sahil tesislerinden biri haline getiriyor. Deniz manzaralı odalar, badem ve zeytin ağaçlarıyla kaplı yamaçlarla çevrili bir girişe bakarken, beyaz kumlu plaj, kaplıcalar, açık- kapalı havuzlar ve devasa bir spa, yapacak çok şey olduğu anlamına geliyor.

Fotoğraf: D-Maris Bay/Instagram