27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 13.01.2023 11:00 | Son Güncelleme: 14.01.2023 17:18

2023 NAACP adaylarına Wakanda Forever damgası

Her sene film, televizyon, müzik ve edebiyat dünyasının farklı ırklardan ve kültürlerden gelen isimlerinin onurlandırıldığı NAACP Image Ödülleri'nde bu senenin adayları belli oldu. Wakanda Forever 12 dalda adaylık alırken Beyonce 5 adaylıkla gelecek ay düzenlenecek törende yer alacak
2023 NAACP adaylarına Wakanda Forever damgası - Resim: 1

Black Panther: Wakanda Forever perşembe günü 12 NAACP Image Awards adaylığı kazanırken, The Woman King ve Abbott Elementary gelecek ay düzenlenecek törene diğer en iyi aday olarak girecek.

Gişe başarısı yakalayan Black Panther devam filmi tüm film adaylarına öncülük etti. Marvel filmi, 2020'de hayatını kaybeden Chadwick Boseman'ın canlandırdığı T'Challa karakterinin ölümünün ardından Wakanda'nın kederini ele alıyor.

2023 NAACP adaylarına Wakanda Forever damgası - Resim: 2

Viola Davis'in başrolünü oynadığı The Woman King filmi ve Quinta Brunson'ın rol aldığı ABC televizyon dizisi Abbott Elementary dokuz dalda aday gösterildi. Hem Davis hem de Brunson, Mary J. Blige, Zendaya ve Angela Bassett ile birlikte yılın şovmeni dalında aday gösterildi.

2023 NAACP adaylarına Wakanda Forever damgası - Resim: 3

NAACP Başkanı ve CEO'su Derrick Johnson, "Bu yılın adayları, toplumumuzdaki pek çok kişide yankı uyandıran çok çeşitli otantik hikayeler ve farklı deneyimler aktardılar. Onların olağanüstü başarılarını ve performanslarını takdir etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Wakanda Forever ve The Woman King filmleri A Jazzman's Blues, Till ve Emancipation ile birlikte seçkin sinema filmi dalında yarışacak. ABC, Abbott Elementary, black-ish ve The Wonder Years ile 28 adaylık elde etti.

2023 NAACP adaylarına Wakanda Forever damgası - Resim: 4

Yayın devi Netflix ise 15 adaylık elde etti. RCA Records/RCA Inspiration 11 adaylık elde ederken, Penguin Random House ve HarperCollins Publisher edebiyat kategorilerinde dokuz adaylıkla başı çekti. Müzik alanında Beyoncé ve Kendrick Lamar beşer adaylık sahibi oldu.