07 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 07.10.2024 10:00 | Son Güncelleme: 07.10.2024 10:06

ABD Box Office verileri: Joker İkili Delilik'ten beklentilerin altında açılış

Milyar dolarlık gişe rekorları kıran çizgi roman uyarlamasının devam filmi Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux) 40 milyon dolarlık açılış hasılatıyla gişede birinciliği elde etse de beklentilerin gerisinde kaldı
ABD Box Office verileri: Joker İkili Delilik'ten beklentilerin altında açılış - Resim: 1

Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux) ABD'deki açılış hafta sonu hasılatı 50 ila 65 milyon dolar arası olarak öngörülen rakamların altında gerçekleşti. Daha önce 70 milyon dolarlık bir açılış hasılatı beklentisi bulunan filmin tahminleri, vizyon öncesinde aşağı yönlü revize edilmişti. 2019 yapımı ilk Joker filmi, aynı dönemde 96,2 milyon dolarlık açılış yaparak Ekim ayı rekorunu kırmıştı. Ancak Joker: İkili Delilik, ilk filmin başarısının gölgesinde kalarak Warner Bros. için hayal kırıklığı yaratıyor.

Filmin yüksek bütçesi (200 milyon dolar) ve olumsuz eleştirilerin etkisi, sinemalardaki uzun süreli başarısını tehlikeye sokuyor. Uzmanlara göre, filmin maliyetini çıkarması için en az 450 milyon dolar hasılat elde etmesi gerekiyor. Oysa ilk film, sadece 65 milyon dolarlık mütevazı bir bütçeyle büyük bir gişe başarısına imza atmıştı.

ABD Box Office verileri: Joker İkili Delilik'ten beklentilerin altında açılış - Resim: 2

1. Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux)
40 milyon dolar

ABD Box Office verileri: Joker İkili Delilik'ten beklentilerin altında açılış - Resim: 3

2. Vahşi Robot
19 milyon dolar

ABD Box Office verileri: Joker İkili Delilik'ten beklentilerin altında açılış - Resim: 4

3. Beterböcek Beterböcek
10 milyon dolar