19 Nisan 2024, Cuma
Giriş: 09.05.2022 13:44 | Son Güncelleme: 09.05.2022 14:19

Analistlerin beklentisi doğru çıktı: Doctor Strange yılın açılışını gerçekleştirdi

Pandemi sonrası eski günlerine dönmeye çalışan film endüstrisinin umut bağladığı Doctor Strange beklentileri boşa çıkarmadı. Film ilk hafta sonunda ABD'de 185 milyon globalde ise 450 milyon dolarla yılın açılışını yaptı. Marvel yapımı için yeni beklenti 1 milyar doları barajını açıp tarihe geçmesi
Analistlerin beklentisi doğru çıktı: Doctor Strange yılın açılışını gerçekleştirdi - Resim: 1

Film endüstrisi pandemi sonrası eski haline dönmeye başladı. Elbette bunda gişede son 10 yılı domine eden Marvel filmlerinin etkisi hissedildi. Black Widow, Shang-Chi ve Eternals'ın 100 milyon doların üzerindeki açılış rakamları Spider-Man: No Way Home (Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok) ile zirve yaptı. Bu verilere dayanarak analistlerin ve dağıtım şirketlerinin 200 milyon doların üzerinde bir açılış umdukları, Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında) beklentileri boşa çıkarmadı.

Analistlerin beklentisi doğru çıktı: Doctor Strange yılın açılışını gerçekleştirdi - Resim: 2

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), ABD'de ilk hafta sonunda 185 milyon dolar hasılata ulaşarak 2022'nin şu ana kadarki en iyi, pandemi döneminin ise en iyi ikinci (Örümcek Adam 360 milyon dolar) açılışını gerçekleştirdi. 

Analistlerin beklentisi doğru çıktı: Doctor Strange yılın açılışını gerçekleştirdi - Resim: 3

Doctor Strange 2, ilk üç gününde dünya genelinde ise 450 milyona dolara ulaşmayı başardı. Bu rakam sinema tarihinin en çok izlenen filmleri Avengers: Endgame, Avengers:Infinity War ve Spider-Man: No Way Home'dan sonra bir Marvel filmi için dünya çapındaki en iyi dördüncü açılış rakamı oldu.

Analistlerin beklentisi doğru çıktı: Doctor Strange yılın açılışını gerçekleştirdi - Resim: 4

49 ülkede vizyonda olan Doctor Strange 2,  en çok Kore (30 milyon $) Birleşik Krallık (21 milyon $) ve Meksika'da (21,5 milyon $) izlendi. Yaz dönemine hareket getiren filmin ilerleyen haftalarda pandemi döneminde Spider-Man: No Way Home'dan sonra 1 milyar dolar global hasılatı aşan ikinci yapım olması bekleniyor.