27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2024 16:00 | Son Güncelleme: 13.02.2024 16:08

Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi vizyondan kaldırıldı

İsmail Hacıoğlu'nun başrolünde olduğu usta sanatçı Cem Karaca'nın hayat hikayesini konu alan Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi telif hakkı davası sebebiyle gösterimden kaldırıldı
Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi vizyondan kaldırıldı

Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin çekimleri başladıktan sonra sanatçının eşi İlkim Karaca, filmde kullanılan şarkıların telif haklarının kendisinde olduğunu ve izin alınmadan kullanıldığını söyleyerek çekimlerin durdurulması için dava açmıştı.

Çekim sürecinde filmi durduramayan İlkim Karaca, filmin vizyona girdiği günün ertesi günü, 27 Ocak’ta bu kez gösterimin durdurulması için yeniden İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

3,5 milyon lira teminat talebi

Mahkeme, İlkim Karaca’yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına yönelik ara karar verdi. Mahkeme, talebinin kabulü için İlkim Karaca’dan 3,5 milyon lira teminat yatırmasını talep etti. Cem Karaca’nın hayatını anlatan film, gösterimden kaldırıldı.

Yapım şirketinden açıklama

Yapım şirketi tarafından yapılan açıklamada "Efsanevi sanatçımız Cem Karaca'nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz Cem Karaca'nın Gözyaşları filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır" denildi.

 

Cem Karaca'nın Gözyaşları hakkında

Onur BöberÖzden Uçar ve Emrah Saltık’ın senaryosunu yazdığı, yönetmen koltuğunda ise Yüksel Aksu'nun oturduğu filmde, Cem Karaca'ya ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu hayat veriyor. Filmde Hacıoğlu'na Fikret KuşkanYasemin YalçınMelisa Aslı PamukBuse Buçe KahramanMeral ÇetinkayaMelisa DöngelAlper Saldıran ve Kubilay Tunçer gibi isimler eşlik ediyor.

Cem Karaca'nın Gözyaşları: Türk sineması biyografi filmlerinde ne kadar başarılı?