26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2022 15:58 | Son Güncelleme: 19.11.2022 16:27

Chris Hemsworth Alzheimer riski yüzünden kariyerine ara verdi

Hollywood'un yükselen yıldızı Chris Hemsworth kariyerine ara verdiğini duyurdu. Disney+ dizisi Limitless'ın çekimleri sırasında Alzheimer hastalığı için genetik yatkınlığı olduğu ortaya çıkan Avustralyalı oyuncu bir süre dinleneceğini söyledi
Chris Hemsworth Alzheimer riski yüzünden kariyerine ara verdi

Star Trek ile başladığı kariyerinde Marvel Evreni'nde canlandırdığı Thor ile zirve yapan Chris Hemsworth sağlık sorunlarıyla yüzleşiyor... Son olarak başrolünde yer aldığı Limitless adlı Disney+ ve National Geographic ortak yapımı bir seride, uzun yaşam ve yaşlanmayı önlemeye ilişkin yolları keşfeden oyuncu; yapım kapsamında genetik test yaptırıp, gelecekte Alzheimer olma olasılığının çok yüksek olduğunu öğrendi. Konuyla ilgili Vanity Fair'e konuşan Avustralyalı oyuncu Limitless'ın basın turu bittiğinde kariyerine ara vereceğini açıkladı.

Doktoru çekimlere yansıtmak istemedi

Hemsworth, test sonuçlarının çekim sırasında geldiğini ancak serideki doktor Peter Attia’nın yapımcı Darren Aronofsky ile konuşarak söz konusu durumu kameralar karşısında söylemek istemediğini belirtti.

Genetik yatkınlık riski yüksek

Büyükbabası Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Avustralyalı oyuncuda biri annesinden, diğeri de babasından gelen APOE4 geninin iki kopyası bulunuyor ve bu gen, yapılan çalışmalarda Alzheimer hastalığı riskinin artmasıyla ilişkilendiriliyor.

APOE4, Alzheimer için belirleyici bir gen olmasa da güçlü bir gösterge kabul ediliyor

APOE4’ün önden belirleyici bir gen olmadığını ancak güçlü bir gösterge olduğunu söyleyen Hemsworth, Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin 8 ila 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.

"Ailemle olmak istiyorum"

Hemsworth, bu haberi almasının üzerine oyunculuğa ara vermek istediğini belirterek "Limitless’ın çekimlerini bitirdik, kontratım olan diğer işleri de tamamladım. Bu haberle birlikte de bende bir ara verme dürtüsü belirdi. Artık eve gidip çocuklarımla ve eşimle olmak istiyorum" dedi. Limitless'ın çekimleri Hemsworth'ün Alzheimer'a genetik yatkınlığını keşfetmesini sağlamakla kalmadı, hayatının sonuyla yüzleşmesine yol açtı. Hemsworth tüm bu deneyimlerin oyunculuğa ara vermesi için kendisine ilham verdiğini söyledi.

Hastalıkla ilgili seri teklifini kabul etmedi

Disney'in söz konusu teşhis ile ilgili bir seri çekme teklifini geri çevirdiğini söyleyen Hemsworth "Olası bir proje insanların kendilerine daha iyi bakmaları ve atabilecekleri adımlar olduğunu anlamaları için harika bir fırsat olabilirdi. Ancak bu durumun manipüle edilmesi ya da aşırı dramatize edilerek kullanılmasından edişe ettiğim için kabul etmedim" dedi.

2 yeni filmi seyirciyle buluşacak

Hemsworth kariyer arası verse de önümüzdeki 2 yıl 2 filmi yayınlanacak. Çekimleri çoktan tamamlanan; Netflix filmi Extraction 2023'te, George Miller'ın Mad Max:Fury Road prequel filmi Furiosa ise 2024'te saeyirciyle buluşacak.